23948sdkhjf

Kalundborg skrotter dækningsafgiften

Kalundborg Kommune fjerner afgiften på at drive virksomhed
Kalundborg har i år opkrævet mere end 12 millioner kroner i dækningsafgift hos de lokale virksomheder, men det er slut fra årsskiftet, hvor afgiften forsvinder. Det har et flertal i Kalundborg byråd netop besluttet.

”Det er et meget positivt signal, at Kalundborg i et hug fjerner dækningsafgiften. For vores lokale virksomheder er det mange penge, som nu i stedet kan bruges på at skabe flere arbejdspladser eller købe nye maskiner, så virksomhederne kan udvikle og fremtidssikre sig. Et sundt lokalt erhvervsliv, der bidrager arbejdspladser og skatteindtægter er en gevinst for kommunen, og politikerne har med deres beslutning om at fjerne afgiften vist, at de ønsker at være erhvervsvenlige og ikke opkræve særskatter. Det kan jeg kun rose,” siger formand for Dansk Byggeri Sjælland, Niels Moestrup.

Dækningsafgiften er afgift på forretningsejendomme, som kommunerne selv bestemmer, om de vil opkræve eller ej.

”Jeg håber, at det her kan få Greve, Næstved, Ringsted og Roskilde til at gå samme vej. Det vil gøre en stor del af Region Sjælland til afgiftsfrit område, og dermed også mere attraktivt for virksomheder at placere sig i vores lokalområde frem for i hovedstadsområdet eller Nordsjælland, hvor dækningsafgiften langt de fleste steder er meget høj.

For en virksomhed handler det både om, hvad det koster, men i lige så høj grad om, at der er ens vilkår, uanset, hvor du driver din virksomhed”, siger Niels Moestrup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093