23948sdkhjf

Tømrer-direktør: Man kan godt tjene penge og tage socialt ansvar på samme tid

Samfundsansvar og god forretning kan sagtens gå hånd i hånd.

Det er Hustømrerne A/S med afdelinger i Aarhus, Aalborg og Aabenraa et godt eksempel på.

Gennem de seneste tre år er medarbejderstaben vokset fra 150 til 250 ansatte. Dette er sket sideløbende med, at virksomheden har taget et stort socialt ansvar ved blandt andet at tage mange lærlinge, hjælpe ledige på kanten af arbejdsmarkedet og ved at integrere flygtninge.

Den indsats bringer nu virksomheden til en plads blandt tre finalister til CSR People Prize, der uddeles af VFSA – Virksomhedsforum for Socialt Ansvar.

- Vi gør det, fordi det falder os naturligt at hjælpe, og samtidig har vi alle et ansvar for, at vi får uddannet arbejdskraft til branchen. Og så er jeg rigtig godt tilfreds med, at vi kan dokumentere, at man altså godt kan tjene penge samtidig med, at man tager et socialt ansvar. For vi er vokset rigtig meget de sidste tre år, siger adm. direktør Klaus Andersen.

Skurvogns-jargon passer til hårde gutter
Hustømrerne samarbejder med organisationen High:five om at hjælpe unge, som er i fare for at blive marginaliseret på grund af kriminalitet, og de kan godt rummes i en håndværksvirksomhed som Hustømrerne, forklarer Klaus Andersen.

- De, der kommer fra High:five, er ofte nogle hårde gutter, og der passer de godt ind i en virksomhed som vores, hvor der er lidt af en skurvogns-jargon, siger han.

Flytter holdninger
Klaus Andersen er desuden meget tilfreds med, at arbejdet med at integrere flygtninge også smitter af på de øvrige medarbejdere.

- Vi er da stødt på skepsis blandt medarbejderne, men når vi ser, at en 22-årig tømrersvend, som bestemt ikke syntes om flygtninge, fuldstændig ændrer holdning, fordi han har gået sammen med en syrer. Så har vi været med til at flytte på noget hos en ung dansker. Det giver bare en ekstra dimension til arbejdet at være med til at hjælpe et andet menneske, siger Klaus Andersen.

Juryen bag CSR People Prize fremhæver desuden, at Hustømrerne uddanner ansatte til mentorer, så lærlinge og de udsatte unge har en fast kontaktperson. Det har blandt andet resulteret i en halvering af sygefraværet blandt lærlingene.

Uddeles i næste måned
CSR People Prize uddeles af H.K.H. Prins Joachim den 7. november i forbindelse med CSR-konferencen ”Danske Pionerer for Bæredygtighed”, som VFSA arrangerer i samarbejde med Dansk Industri.

Industriens Hus på Rådhuspladsen i København lægger hus til konferencen, hvor omdrejningspunkter bliver FN’s Verdensmål for bæredygtighed og den tredobbelte bundlinje People, Planet and Profit.

På dagen sættes der blandt andet fokus på, hvordan cirkulære forretningsmodeller kan bidrage til en bedre anvendelse af ressourcer, samt på virksomheders muligheder for at imødekomme mangel på arbejdskraft ved at tænke fx flygtninge og udsatte unge ind som en del af deres strategiske rekruttering.

CSR People Prize uddeles i to kategorier, dels til virksomheder med færre end 100 ansatte, dels til virksomheder med mere end 100 ansatte.

Hustømrerne er nomineret i kategorien +100 ansatte sammen med ISS Facility Services A/S og Dansani A/S. De tre virksomheder har alle vist, at det både er muligt, sundt og profitabelt for virksomheder at tage et socialt ansvar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093