23948sdkhjf

Elementfabrik giver aktier til medarbejderne

Alle 54 ansatte i Confac A/S har kvit og frit fået tildelt medarbejderaktier til en værdi af 23.000 kroner. I alt er der tale om en uddeling på 1,2 millioner kroner.

Ifølge direktør Erling Holm skyldes det, at virksomhedens succes i vidt omfang kan tilskrives staben af dedikerede og loyale medarbejdere.

- Det kvitterer vi for ved at give samtlige medarbejdere et reelt ejerskab via aktier i virksomheden, siger han.

Confac har udnyttet en regelændring, der giver mulighed for at forære alle medarbejdere en aktie til en værdi af 23.000 kroner som led i en bruttolønsordning. Aktier, der er skattefrie, indtil de sælges tilbage til firmaet i forbindelse med pension, opsigelse eller andet.

- Medarbejderne opnår dermed mulighed for belønning både for de resultater, der skabes, og for den værdi, der opbygges – en belønning der bliver større jo bedre vi er til at trække i samme retning, siger Erling Holm.

Fra medarbejder til medejer
Ifølge Kasper Overgaard, som til daglig er ingeniør i projekteringsafdelingen, er Confac-ledelsens beslutning et stort skulderklap til fællesskabet og et vidnesbyrd om, at hver eneste medarbejder udgør en vigtig brik i arbejdet med at trække virksomheden i den rigtige retning.

- Det er en fed oplevelse, at man, selv efter forholdsvis kort tid på arbejdsmarkedet, er blevet medejer i en succesfuld virksomhed, der giver alle en bid af kagen. Det giver lyst til at yde lidt ekstra, og man får blod på tanden efter mere, så jeg står klar næste gang, der udbydes aktier, siger Kasper Overgaard.

Tidligere kunne man som medarbejder kun købe aktier efter at have betalt personskat, og det eliminerede medarbejdernes incitament til at investere i deres egen virksomhed. Med en ændring af ligningsloven er det fra 1. juli igen blevet muligt at give medarbejderne aktier eller aktieoptioner, der betaler via bruttolønnen før skat.

Medarbejderne kan således trække omkostninger til aktiekøb via bruttolønnen og vente med at betale skat til den dag, der er gevinst i form af udbytte eller aktien sælges.

- Medarbejderne opnår dermed mulighed for belønning både for de resultater, der skabes, og for den værdi, der opbygges – en belønning der bliver større jo bedre vi er til at trække i samme retning, siger Erling Holm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219