23948sdkhjf

Brande-tømrervirksomhed vil have flere lærlinge

Tømrervirksomhed i Midtjylland har lige udlært en sølv-lærling og vil nu have flere nye lærlinge ind
Hos tømrervirksomheden Arne Danielsen A/S i midtjyske Brande er der som direktør Erik Ellehammer siger det lidt på jysk: "Fornuftigt at lave". Det betyder også, at der er plads til lærlinge, og det ligger i firmaets dna, at man skal uddanne unge til branchen.

"Lige nu har vi fire tømrerlærlinge, og en femte er lige blevet færdig med sølv som resultat, og det er vi da lidt stolte af", siger Erik Ellehammer, der leder virksomheden i udkanten af Brande og med en afdeling i Herning, hvor en af lærlingene arbejder.

Alle typer opgaver

Firmaet beskæftiger i alt knap 30 mand og arbejder med alle typer af opgaver inden for tømrerområdet, og det gælder både hoved- og fagentrepriser og storentrepriser.

"Vi arbejder sådan set i hele feltet, lige fra fru Jensens dør til de lidt større opgaver", siger Erik Ellehammer.

Firmaet har faktisk været lidt større for år tilbage, men organisationen passer bedre til den størrelse, den har nu, og den tilpasning har også vist sig positivt i regnskaberne.

"Vi synes at vi bør gøre vores pligt, når det drejer sig om at uddanne unge, og de fleste af vore svende er rigtig gode til at have med dem at gøre, så det fungerer fint. Vi har også haft et par EUX-lærlinge, men vi synes nok, at vi får lidt for lidt ud af dem, qua at vi faktisk har dem i ca. 1.000 færre timer end en traditionel lærling", siger Erik Ellehammer.

Han vil gerne finde en eller to nye lærlinge, og flere har søgt, så det er en proces, der til dels er i gang.

Skal have grundforløbet

"Vi tager dem gerne, når de er færdige med grundforløbene, og det kan også være vi benytter os af muligheden for en kortvarig aftale, som jeg ser som en fordel for begge parter, idet man kan komme ud af det, hvis vi ikke passer sammen, men jeg erkender også at det kan blive lidt rodet", siger han.

Virksomheden har gang i flere lidt større ting i øjeblikket. Det gælder blandt andet en elevfløj på Hammerum Efterskole, en tilbygning på Skarrild Skole, samt en ombygning af et vognmagermuseum til lagerfacilitet for Nine United Properties of Denmark i Horsens.

Han har ikke noget bud på, hvorfor regionen ligger så højt, når det gælder lærlingeindtaget, men siger:

"Vi har en målsætning om, at vi her i virksomheden skal have plads til 15 procent beskæftigede inden for det skæve arbejdsmarked, og herunder skal tælles lærlinge", siger han.

Læs også : Flere lærlinge finder en praktikplads
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078