23948sdkhjf

Politikere sætter anlægsbranchen skakmat

Politisk usikkerhed og udskydelser af flere store infrastrukturprojekter truer med at sætte branchen skakmat
"Det har altid været svært for virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen at se særlig langt ud i fremtiden i forhold til aktivitetsniveauet. Mange virksomheder må fylde ordrebogen fra opgave til opgave, andre har en horisont på ganske få måneder og det er kun de færreste, der kan kigge ret meget længere frem".

Det skriver chefredaktør Klaus Tøttrup på lederplads i Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Han fremhæverm at den korte planlægningshorisont gør det vanskeligt og risikabelt for virksomhederne at investere i blandt andet maskiner og materiel og det gør det også vanskeligt at opnå stordriftsfordele.

"Det kan godt undre, at planlægningshorisonten er så begrænset i en branche, hvor det i overvejende grad er de offentlige budgetter der bestemmer aktivitetsniveauet", skriver chefredaktøren..

"Ikke mindst hos anlægsentreprenørerne burde det være muligt at have en fornuftig planlægningshorisont. Store infrastrukturprojekter er jo ikke noget, man bestemmer sig for fra den ene dag til den anden, ligesom det er opgaver, som tager nogen tid at gennemføre. Hidtil har netop anlægsentreprenørerne da også kunnet se lidt længere ud fremtiden end så mange andre i branchen. Men politisk usikkerhed og udskydelser af flere store infrastrukturprojekter truer med at sætte branchen skakmat.

Det er uheldigt, fordi samfundet kan få meget mere for pengene, når hjulene snurrer rundt hos anlægsentreprenørerne, og branchen kan udnytte produktionsapparatet fuldt ud", skriver chefredaktør Klaus Tøttrup på lederplads i Licitationen-Byggeriets Dagblad..
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094