23948sdkhjf

Pas på dine data i skyen, mester!

At bruge skyen til at understøtte forretningen er en fleksibel og hurtig skalérbar løsning. Men det kræver, at man har struktur på tingene
- Midt i begejstringen over effektivitetsforøgelsen i kølvandet på implementering af nye, smarte it-værktøjer må byggebranchen forholde sig til noget så jordnært som datasikkerhed.

Det skriver chefredaktør Klaus Tøttrup på lederplads i Licitationen-Byggeriets Dagblad

Har fremhæver, at især de mobile platforme og den stigende anvendelse af internetbaserered løsninger kan skabe problemer. Ikke alene i forhold til hacking, men også i forhold til sikker opbevaring og beskyttelse af data, så man kan forlade sig på, at de kan findes i gen og at de ikke forsvinder, fordi udbyderne af de net baserede løsninger så at sige trækker stikket.

- Datasikkerhed var også et problem før den digitale tidsalder. Her beskyttede man dokumenter - lige fra kassekladder og lønregnskab til kalkulationer og blåtryk mod brand og vand. Og tyveri.

Det gør man også i dag. Men nu handler det mere om at have styr på usb-stik, cd’er, harddiske og altså i stigende grad alle de data, som virksomhederne opbevarer i forbindelse med cloudcomputing og cloudstorage løsninger.

At bruge skyen til at understøtte forretningen er en fleksibel og hurtig skalérbar løsning. Men det kræver, at man har struktur på tingene og det kræver, at man også har en god backup-disciplin som måske involverer alternative servere.

Det lyder både gammeldags og som en tidsrøver: Men tænk lige scenariet igennem. Hvordan kommer din virksomhed videre, hvis halvdelen af dine data er forsvundet i morgen tidlig?.spørger chefredaktøt Klaus Tøttrup på lederplads i Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Artiklen er en del af temaet IT-værktøj.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109