23948sdkhjf

Håndværkere giver dagsløn til udsatte børn

Mange mestre og svende landet over deltager i denne uge i indsamlingskampagne sammen med Ungdommens Røde Kors
Så er håndværkerkampagnen ”En hjælpende hånd” i gang. Over hele landet har håndværkere meldt sig til Ungdommens Røde Kors’ indsamlingskampagne, der med hjælp fra håndværkere arbejder for at give udsatte børn i landets lokalområder en bedre fremtid. Initiativet har fået stor opbakning, hvor håndværkere lige fra Bornholm til Nordjylland har doneret en dags arbejde til fordel for formålet.

Kampagnen kører i hele uge 46 – og man kan stadig nå at tilmelde sig.

Se hvilke håndværksfirmaer som allerede har meldt sig til kampagnen

I Danmark er der en lang tradition for, at håndværkere rækker hånden ud til unge i deres lokalsamfund. Men stadig flere børn og unge oplever i dag følelsen af at stå alene. I Hver skoleklasse sidder der i snit to børn, der vokser op med ensomhed, fattigdom og vold tæt inde på livet. Deres chance for et godt liv med uddannelse, arbejde og gode familierelationer er markant mindre i forhold til deres klassekammerater.

Derfor er landets håndværkere nu gået sammen om at gøre en forskel og tage hånd om udsatte børns fremtid ved at donere en dagsløn til Ungdommens Røde Kors’ lokale aktiviteter i Danmark - aktiviteter der bl.a. giver børn og unge øget selvværd, gode venskaber og succesoplevelser, som de kan tage med sig videre i livet.

Indsamling for fremtiden
Ideen startede sidste år, da den selvstændige tømrer Asger Loft fra AL-Byg tog kontakt til Ungdommens Røde Kors for at give støtte til de flygtningebørn, der blev indkvarteret på landets flygtningecentre:

- Som far til tre drenge var det hårdt at se alle de børn og unge vandre på danske motorveje, og da jeg fik muligheden for at starte et projekt til fordel for dem sammen med Røde Kors, slog jeg til, fortæller han.

I år går pengene fra projektet til udsatte børn, som bor i håndværkernes lokalområde.

Landets håndværkere træder til
Det er Ungdommens Røde Kors som står bag indsamlingskampagnen, og kampagnen møder opbakning hos håndværkere over hele landet, der, med deres støtte, giver udsatte børn og unge mulighed for at indgå i lokale aktiviteter og derigennem positive fælleskaber:

- Vi har mærket en fantastisk lyst og opbakning fra landets håndværkere. Både fra større virksomheder med flere ansatte til mindre enmandsvirksomheder, der ser indsamlingen som et vigtigt initiativ, når det gælder om at tage hånd om udsatte børn og unge, der i hverdagen går og har ondt i maven, og som møder flere problemer, end hvad godt er, fortæller projektleder for kampagnen, Sidsel Nybo Andersen, og fortsætter:

- Vi mærker en utrolig stolthed blandt de håndværkere, som vi har været i kontakt med i forbindelse med ”En hjælpende hånd”, og samtlige viser en ildhu og fandenivoldskhed, når det gælder om at hjælpe et barn i lige netop deres lokalområde. Men vi opfordrer samtidig flere til at tilmelde sig, så vi kan støtte endnu flere udsatte børn mod en lysere fremtid


Støt landets børn og unge
Kampagnen fungerer som en”’Operation Dagsværk” for landets håndværkere, hvor man som håndværker kan ”sælge” en eller flere dages arbejde til en eksisterende eller ny, potentiel kunde. Beløbet og afregningen for det udførte arbejde donerer kunden efterfølgende til ”En hjælpende hånd”-kampagnen i håndværkerens navn.

Tilmeld dig kampagnen her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109