23948sdkhjf

Får du nok rabat i byggemarkedet, mester?

Byggeriets værdikæde er ved at hoppe af
- Det er ikke ualmindeligt, at håndværkere både i byggemarkeder og hos grossister får rabatter på 25-30 procent. Som en slags nødværge mod håndværkernes krav om at få rabat på varerne har nogle byggemarkeder og grossister skruet listepriserne op, så håndværkerne oplever, at de får større rabat end de egentlig får. Og de kan stadig viderefakturere de høje listepriser til slutbrugerne. Andre forhandlere har forsøgt at køre med skarpe priser og dermed reducerede rabatter.

I begge tilfælde er det en ond spiral, som har byggebranchens generelle og enøjede pris-fokusering som omdrejningspunkt.

Det skriver chefredaktør Klaus Tøttrup på lederplads i Licitationen-Byggeriets Dagblad.

- Når ingen rigtig ved, hvad en vare egentlig skal koste for at kunne skabe rimelig indtjening i værdikædens led og merværdi for slutbrugeren, så vil prisen til enhver tid være til forhandling.

Det er der ikke noget galt i. Godt købmandskab er ikke forbudt i byggebranchen - hvad enten man er byggemarkedsdirektør eller håndværksmester. Eller slutbruger, som også for længst har gennemskuet de høje listepriser og rabatstrukturer og derfor presser på for at få del i rabatterne, konstaterer chefredaktør Klaus Tøttrup på lederplads i Licitationen-Byggeriets Dagblad..
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.115