23948sdkhjf

Sløjd-lokalet former fremtidens unge

Skoleelever skal holde pause fra Ipad’en og finde glæden ved at bruge hænderne til praktisk arbejde, lyder det fra Silvan Fonden
Eleverne på Åby Skole i Åbyhøj i udkanten af Århus har fået økonomisk støtte fra Silvan Fonden til at opgradere skolens sløjdlokale så 7. klasses eleverne fremover kan få en mere veltilrettelagt undervisning.

Projektet ligger i forlængelse af et tidligere initiativ, hvor Silvan Fonden ud fra devisen om, ”at små hænder sagtens kan være skruet rigtig på”, har ydet økonomisk støtte til projekter, som har skullet gøre håndværk og design til elevernes yndlingsfag på flere århusianske skoler.

- I bund og grund så handler det om at slippe kreativiteten løs blandt eleverne, som vi gerne skal se som fremtidens danske designere, håndværkere og gør-det-selv’ere, fortæller skolelærer Arne Krogsgaard fra Åby Skole.

Støtte giver øgede muligheder
Arne Krogsgaard er en af de lærere, som har været involveret i projektet. Han fortæller, at skolen kun har én kasse at tage penge fra, så når et projekt som dette opnår støtte udefra, giver det samlet set skolen flere muligheder for at udvikle og højne undervisningsniveauet blandt eleverne.

- Som skole har vi en ambition om at gøre sløjdundervisningen endnu mere spændende og udfordrende. Med den aktuelle støtte har vi kunnet gå ud og købe træ, skruer og værktøj, som vi ellers ikke ville have haft mulighed for, forklarer Arne Krogsgaard.

Opgraderingen af sløjdlokalet har givet Åby Skole nye muligheder. Nu kan lærerne på linjefaget ’Håndværk og Design’ nemlig i langt højere grad planlægge og gennemføre et spændende undervisningsforløb med lidt højere ambitioner for, hvad eleverne skal prøve kræfter med.

På indkøb i Silvan
For at opgradere sløjdlokalet blev eleverne sendt i Silvan med en lang indkøbsliste. Som en del af læringsforløbet var det eleverne selv, som i samarbejde med Silvans medarbejdere, havde til opgave at finde de rigtige varer.

- Det har været et spændende og udviklende projekt for eleverne. Inden vi gik i gang, kunne mange af vores elever nærmest ikke kende forskel på en skrue og et søm, men gennem hele forløbet har de udvidet kendskabet til materialer og værktøj, fortæller Arne Krogsgaard, som også fremhæver det, selv at skulle stå for indkøb, som noget, eleverne har lært meget af.

Eleverne er Danmarks fremtid
Fra Silvan Fondens side støttes projekter som dette, fordi fonden ser perspektiver i, at eleverne i højere grad lærer at arbejde med hænderne.

- Set sådan lidt oppefra, så handler det her også om, at Danmark i fremtiden skal leve af design, innovation og kreativitet. Det kræver dog, at vi bliver bedre til at bruge et stykke værktøj og til at forstå, hvordan materialer skal behandles - og det er den udvikling, som Silvan Fonden gerne vil støtte op omkring, lyder det fra Freddy Lauridsen, der er administrerende direktør i Silvan.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078