23948sdkhjf

17-årige med kørekort kan løse lærlingemangel

I en treårig forsøgsperiode bliver det tilladt for 17-årige at tage kørekort. Dansk Byggeri håber, at det kan få flere unge til at rejse længere efter en læreplads
Det er et krav til de unge mennesker, der ønsker at tage en erhvervsuddannelse, at de skal være mobile - både når det gælder skolen og lærepladsen. Men selvom det nu er blevet besluttet at sprede flere af erhvervsuddannelserne bedre ud over det ganske land, kan der stadig være store afstande at rejse for de unge.

Derfor er Dansk Byggeri tilfreds med, at det fra 1. januar 2017 bliver muligt for 17-årige at tage kørekort og køre bil sammen med en ledsager. Hvis forsøget går godt, kan det måske komme til at betyde, at 17-årige på sigt kan få lov at køre bil alene.

- Jeg håber, at det her forsøg ender med at vise, at de 17-årige er ligeså ansvarlige bag rettet, som de 18-årige, og at det dermed måske bliver lovligt at køre bil alene et år tidligere, end man må i dag, siger underdirektør i Dansk Byggeri Louise Pihl, og tilføjer:

- En del erhvervsskoleelever er allerede mobile via tog og bus i dag, men hvis det kan få lokket de sidste med på vognen, at man må tage kørekort som 17-årig, vil det være rigtig godt for fx de jyske virksomheder, der mangler lærlinge, og hvor det kan være en udfordring at få hverdagen til at hænge sammen med offentlig transport.

Dansk Byggeri vil følge forsøget nøje i løbet af de næste tre år, så man blive klogere på, om de til tider lange distancer mellem f.eks. praktikplads og skole kan overkommes på en mindre belastende måde for erhvervsskoleeleverne i fremtiden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094