23948sdkhjf

Byggekartel afsluttet med et tiltalefrafald

Entreprenørvirksomheden Julius Nielsen & Søn har fået tiltalefrafald for deltagelse i det storkøbenhavnske byggekartel.

Dermed betragtes den mere end seks år lange sag nu som afsluttet. I alt har 25 virksomheder og 21 ledende medarbejdere betalt bøder for i alt 31 millioner kroner.

- Jeg er glad for, at der nu er sat punktum for sagerne om de storkøbenhavnske byggekarteller. Karteldeltagerne har sat konkurrencen ud af kraft ved at koordinere priser på byggeprojekter, og det har skadet både offentlige og private bygherrer, siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Jakob Hald, i en pressemeddelelse.

Julius Nielsen & Søn blev efter en ransagning i 2010 tiltalt for 20 forhold af tilbudskoordinering. Selskabet har imidlertid medvirket til afsløringen af flere ulovlige forhold blandt byggefirmaer i Storkøbenhavn, og dermed opfyldes kriterierne for tiltalefrafald.

- Karteller er alvorlig økonomisk kriminalitet, der i dag kan straffes med både fængsel og høje bøder. Alle virksomheder skal holde sig langt væk fra karteller, men er en virksomhed kommet på den forkerte side af stregen, så er en ansøgning om straflempelse den rigtige vej ud af kartellet, mener Jakob Hald.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094