23948sdkhjf

Dansk Isolerings Garanti - fortsat uden garanti

En brancheforening stiftet i 2016 inden for isoleringsbranchen har fortsat ikke den garantiordning eller kontrolordning, som man skilter med
For halvandet år siden fandt en række mindre og et par mellemstore isoleringsvirksomheder med indblæsning af isolering som speciale, fortrinsvis fra Sjælland og Lolland-Falster ud af, at man ville danne en brancheforening. Den skulle have som formål at hæve kvaliteten af det arbejde, der bliver udført, når det gælder primært indblæst isolering.

Dansk Isolerings Garanti blev navnet på foreningen, der blev stiftet.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

I juli måned i år tonede foreningen frem i TV-Avisen hvor man blandt andet fortalte, at "det var et tag-selv-bord derude" med henvisning til, at der ofte blev sjusket med udførelsen af arbejdet, og at der var mange virksomheder, der ikke udførte arbejdet ordentligt, til stor skade for de virksomheder, som gør et godt stykke arbejde.

Medlemmer smuttet

Flere af de medlemmer, som var med til at stifte foreningen, har imidlertid trukket sig, med lidt forskellige begrundelser.

Formanden for foreningen, Tommy Teglgaard Christiansen fra firmaet Teglgaard Isolering, siger til Licitationen Byggeriets Dagblad:

- Formålet med foreningen er som det hele tiden har været, nemlig at højne kvaliteten af det arbejde, der udføres. Her har vi så sat en række krav til medlemskab op, som medlemmerne skal honorere for at være med.

På spørgsmålet om, hvorfor man bruger ordet "garanti", uden så at have en garantiordning, siger han:

- Vi har længe arbejdet på at få dette op at stå. Vi vil gerne samle forskellige isolatører for at kunne stå sammen om kvaliteten og måske samarbejde på en eller anden måde. Det er rigtigt, når du siger, at vi ikke har en garantiordning som sådan, men vi er jo hver i sær forsikret med videre, siger han.

Han fortæller videre, at man arbejder på at stable en kontrolordning på benene, og at den vil være på plads i starten af det nye år.

- Vi arbejder på at få en uvildig tredjepart ind til at foretage kontrollerne, siger han til avisen.

Han vil dog ikke fortælle, hvem man forhandler med om at udføre de uafhængige kontroller.

Første formand tavs

Foreningen er fortsat omgærdet med en vis mystik. Den første formand, som var med til at stifte foreningen, Henrik Gundersen ønsker i dag ikke at udtale sig om forhold omkring stiftelsen eller foreningen overhovedet. Han erklærer, at han overhovedet ikke var registreret som formand.

Kenneth Holmbjerg fra Holmbjerg Isolering meldte sig også ud af foreningen:

- Formålet med foreningen var - og er - ædelt nok, for det kan være en god idé at arbejde for at højne kvaliteten. Men der var andre forhold, jeg ikke var tilfreds med, blandt andet den klikeagtige måde, man lader til at styre det på. Det var meget ustruktureret, blandt andet omkring møder, siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Han understreger at han på ingen måde ønsker at tale foreningen ned. Et par andre virksomheder, som vi har talt med, giver udtryk for, at kravet om et energivejlederkursus har sat et punktum for deres medlemskab.

Kender ikke initiativet

I Danske Isoleringsfirmaers Brancheforening, der er en del af DI, kender man intet til foreningen.

Konsulent Hans Madsen Sørensen forklarer til Licitationen - Byggeriets Dagblad, at foreningen kan være opstået fordi de to store leverandører af isoleringsmaterialer, Saint-Gobain ISOVER og Rockwool, på et tidspunkt for en årrække siden fjernede deres egen garantiordning.

LÆS OGSÅ: Nu er garantiordningen en realitet
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094