23948sdkhjf

Forsikringsbranche: Stil krav til byggerier i stormflodszoner

Forsikring & Pension foreslår skærpede krav til byggetilladelser i områder med stormflodshistorik.
Der stilles i dag ikke særlige krav til huse, der bygges i områder, som er kendt for at opleve forhøjet vandstand i forbindelse med stormfloder eller skybrud.

Det undrer brancheorganisationen Forsikring & Pension.

Her mener underdirektør Torben Weiss Garne, at alle må have en interesse i at mindske antallet af skader i forbindelse med ekstremt vejr.

- Det mest logiske, man kan gøre for at forhindre skader, er at kigge på de krav, man stiller for at få en byggetilladelse, når man bygger i udsatte områder.

- Vi mener, at man bør bruge den viden, som man har opsamlet i forbindelse med stormfloder og skybrud, siger han.

Torben Weiss Garne nævner som eksempel, at man kunne stille krav til soklen på et hus.

For eksempel at den skal kunne håndtere 10 centimeters regnvand der, hvor det rent statistisk kan forudses, at det vil forekomme.

Men som reglerne er nu, er der intet, der forhindrer kommunerne i at udstykke grunde på udsatte steder og give byggetilladelser på samme vilkår som på andre matrikler.

- Kommunerne tjener penge på at sælge grunde der, hvor de bedste udsigter findes, og på at trække nye borgere til.

- Vi tror ikke, at de gør det af ond vilje. Men der mangler et incitament til at tænke mere langsigtet og begrænse eventuelle skader, siger underdirektøren.

Han frygter, at regningen enten ender hos resten af samfundet eller i sidste ende hos de husejere, der bygger på udsatte steder uden at være opmærksomme på konsekvenserne.

Venstres erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen siger, at han er villig til at se på en justering af bygningsreglementet for bebyggelse i områder, der risikerer stormflod.

- Er der ting, vi kan kigge i bygningsreglementet, så vil vi se konstruktivt på det.

- Hvis vi kan lave en beskeden justering, der ikke har konsekvenser for folk, som ikke er i risikozonen, så kan det give god mening, siger Torsten Schack Pedersen.

Det endelige antal skader efter stormen Urd er ikke endeligt opgjort.

Hos Tryg har man indtil videre registreret 600 skader. Da stormen Gorm hærgede landet sidste år, anmeldte selskabets kunder omkring 2000 skader.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078