23948sdkhjf

Sælger beton i alle regnbuens farver

Nyt samarbejde med graffiti-specialist giver mulighed for at indfarve præfabrikerede facadeelementer.

Facility Management-virksomheden All Remove er blandt andet kendt som en specialist inden for forebyggelse og afrensning af graffiti.

Men bliver et nyt samarbejde med Ambercon en succes, skal Herlev-virksomheden i fremtiden også være med til at sætte kulør på de betonelementer, som Ambercon leverer til bolig- og erhvervsbyggerier rundt om i landet.

- Vi har lanceret samarbejdet officielt med årsskiftet, og i løbet af de kommende måneder skal vi forhåbentlig i gang med nogle spændende projekter, siger salgsdirektør Lars Roelann fra All Remove Danmark til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Mere synlig beton i byggeriet

Indfarvning af beton er ikke noget nyt fænomen, og i Danmark har All Remove arbejdet med betonlasur, som teknologien kaldes, i 8-9 år. Virksomheden arbejder netop nu på Casas boligbyggeri ”Geiserne” i Horsens og har tidligere været med på projekter i blandt andet Aarhus og København.

Men samarbejdet med Ambercon giver mulighed for at tilbyde præfabrikerede elementer med indfarvning i stor skala, og det er interessant i en tid, hvor beton ikke længere er noget, der skal skjules. Den arkitektoniske udvikling går i disse år i retning af mere synlig beton i byggeriet, og det øger efterspørgslen på nye muligheder inden for design og dekoration af overfladerne.

- På nogle af de store projekter oplever man besparelse på besparelse, og samtidig efterspørger arkitekterne mere frihed i forhold til det visuelle udtryk. Betonlasur giver nogle gode dynamikker i det visuelle udtryk for billige penge, forklarer Lars Roelann.

Tidobling inden for et par år

Grundstenen til det nye samarbejde blev lagt for fem år siden, da All Remove indfarvede facaden på Ambercons egen administrationsbygning med sort betonlasur. Den står ifølge Lars Roelann lige så skarpt i dag, som da lasuren blev påført, og det har overbevist Ambercon om, at teknologien er værd at satse på.

Det ligger ham meget på sinde at understrege, at produktet ikke må forveksles med maling. Det er en imprægnering, der trækker ind i overfladen og beskytter betonen. Og så kan den tones fra 10 til 100 procent.

Hidtil er indfarvningen blevet udført ude på byggepladserne, men hos Ambercon rykker arbejdet indendørs, uafhængigt af vind og vejr, og de færdige elementer leveres direkte til byggepladsen. Det koncept har Lars Roelann en stor tro på:

- I dag indfarver vi omkring 30.000 kvadratmeter med betonlasur om året, og jeg kan godt forestille mig, at det tal tidobles inden for de næste par år, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203