23948sdkhjf

Top 10: De største byggeprojekter i december

25.000 kvadratmeter nybyggeri Ørestad får et grønt gårdrum i 18 meters højde. Læs mere og få overblikket over de største igangsatte byggeprojekter i Danmark.

128 boliger, to supermarkeder, et legeland og et opbevaringscenter skyder nu op ved Vestamager Metrostation i Ørestad Syd.

Det markante byggeri har fået navnet ”Himmelbyen” som en reference til, at ankomsten til boligdelen sker i 18 meters højde bygningens fjerde sal. Her indrettes et åbent, grønt gårdrum, der fungerer som fællesareal for de kommende beboere. Herfra har man adgang til opgange og elevatorkerner, der fører direkte op til boligerne på de overliggende niveauer.

- Man må bygge højt i Ørestad i forhold til det indre København. Det prøver vi at fremhæve ved at inddrage trappeelementer, som både visuelt og funktionsmæssigt forbinder gaden med boligerne på toppen. Så hvis du ellers har gode benmuskler, kan du faktisk gå direkte fra Asger Jorns Allé og op til gårdhaven på det hævede terræn, fortæller arkitekt Andreas Olrik fra Årstiderne Arkitekter, der har tegnet projektet.

Arkitekterne har valgt at arbejde med forskellige bygningshøjder og en varieret materialesammensætning, hvilket gør ”Himmelbyen” til en markant tilføjelse i Ørestads bybillede.

- Ørestad bliver en høj by med en rigtig skyline. Det har vi forsøgt at bidrage til ved at designe et dynamisk hus, som ikke bare er en stor æske, siger Andreas Olrik.

Mens boligerne hæves op over byens gader, udnyttes de nedre etager til mere pladskrævende funktioner, som ikke har behov for særlig meget dagslys. Således rykker Dinos Legeland ind på 1. sal, mens 2. og 3. sal udlejes til opbevaringsfirmaet Pelican Self Storage. I stueetagen bliver der plads til en større og en mindre dagligvarebutik samt vareindlevering.

- Vi har et projekt med nogle store erhvervsenheder i bunden og nogle små boligenheder i toppen. Det modsætningsforhold har vi forsøgt at gøre en dyd ud af i bygningens arkitektur, blandt andet gennem markante materialeskift, som markerer forskellen mellem oppe og nede, siger Anders Olrik.

Det 25.000 kvadratmeter store byggeri opføres af CG Jensen i totalentreprise, og den samlede byggesum er anslået til 325 millioner kroner.

Fakta om Himmelhuset i Ørestad Syd:

Adresse: Robert Jacobsens Vej, 2300 København S.
Areal: 25.000 kvadratmeter
Budget: 325 mio. kroner
Totalentreprenør: CG Jensen A/S
Arkitekt: Årstiderne Arkitekter A/S
Ingeniør: Midtconsult A/S
Bygherre: NREP - Nordic Real Estate Partners A/S
Byggeperiode: December 2016 - januar 2019
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111