23948sdkhjf

SE VIDEO: Gode bukke på byggepladsen

Et par gode savbukke og et godt arbejdsbord øger effektiviteten. Her er et par bud fra Stanley.
I stedet for at bruge kanten af værktøjskassen eller bagenden af bilen, så er et godt arbejdsbord eller et par gode savbukke suppleret med et sæt skruetvinger langt mere effektivt næsten uanset hvad du skal lave, som kræver støtte.

Problemet er ofte, at savbukkene og arbejdsbordet fylder for meget i bilen og at det ofte er bøvlet at slæbe rundt på og stille op.
Med den problematik som baggrund har Stanley udviklet et sæt savbukke og et arbejdsbord, som faktisk er lette at slæbe rundt på og nemme at sætte op.



- Det er to gode bud på mobile arbejdsstationer, mener Mester Tidendes testhåndværkere. De lægger ikke skjul på, at deres favorit er savbukkene. Arbejdsbordet er godt til de lettere opgaver, men er for ustabilt til tunge opgaver, mener testhåndværkerne.

Geniale savbukke
Er testhåndværkerne lidt skeptiske i forhold til arbejdsbordet, så er de til gengæld nærmest begejstrede for de sammenklappelig savbukke i metal.
Savbukkene kan klikkes sammen, så man kan transportere to ad gangen og bære dem i en plaststrop, som er monteret på bukkene. Med to klik foldes bukken ud. Lettere kan det næste ikke være.
Mellem de to bukke kan lægges et par lægter i dertil indrettede hak. Det stabiliserer bukkene, så man har et robust og pålideligt arbejdsbord, hvis man smider en plade over og lige hæfter med et par skuer eller et par tvinger.

- Det er rigtig-rigtig godt tænkt. Ingen slinger i valsen. Bukkene er robuste og at forbinde dem med et par lægter, som flugter overkanten af bukken er nærmest genialt, mener Mester Tidendes testhåndværkere.
Bukkene har også vakt opmærksomhed i designkredse og de er således hædret med den prestigefyldte Red Dot Design Award.
Stanleys enhåndstvinger passer hele vejen rundt på bukken og den integreret V-fals gør det muligt at støtte og fastspænde runde profiler og rør, mens gummipuder skaber friktion mod overfladen og reducerer risikoen for, at materialet glider under saveprocessen.
Bukkene kan belastes med op til 900 kg.

Fleksibelt arbejdsbord
Mens håndværkerne er meget tilfredse med savbukkene, så er de mindre begejstrede for det sammenklappelige arbejdsbord.
- Det er smart, det vejer ikke ret meget og det er let at transportere. Men fødderne på bordbenene er for små til, at man for alvor får et stabilt bord, mener testhåndværkerne, som foreslår, at man udvikler nogle ”sko” som kan klikkes på fødderne evt. med en antiskrid-overflade.

- I en snæver vending er det et glimrende arbejdsbord. Og skal man stå og strege op eller skrue noget sammen, så er det perfekt, mener testhåndværkerne.

De understreger, at valget mellem et sæt savbukke eller et arbejdsbord naturligvis afhænger af de opgaver, man skal løse gennem dag. I nogle tilfælde vil det sammenklappelige arbejdsbord være fuldt tilstrækkeligt.
Som et stort plus fremhæver de den store arbejdsflade på 85x60cm og de peger samtidig på, at bordet har en række huller og riller, som er kompatible med et omfattende sortiment af vertikale og horisontale skruetvinger, herunder Stanley Fatmax, så man hurtigt kan fastspænde træ, metal eller plastic i enhver vinkel.
Arbejdsbordet vejer blot 10,4 kg. og kan bære helt op til 450 kg.

Fatmax savbuk


Mester Tidende har testet Stanley Fatmax sammenklappelig savbuk
Håndværkerne mener:
• Suverænt design
• Fylder meget lidt i bilen
• Lette at transportere
• Nemme at folde ud
• Robuste og stabile
• Genial fastholdelse af rør


Fatmax arbejdsbænk


Mester Tidende har testet Fatmax Express sammenklappelig arbejdsbænk
Håndværkerne mener:
• Let at transportere
• Nemt et slå op
• God, stor arbejdsflade
• Fine muligheder for fastspænding af emner
• For små fødder får bordet til at stå ustabilt ved tunge opgaver

Artiklen er en del af temaet Værktøjstest.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125