23948sdkhjf

Optimera åbner nye forretninger

Byggemarkedskæden ekspanderer med nyt salgskoncept til ny jysk by
Mens byggemarkedskæden Stark netop har sagt farvel til 10 butikker , slår Optimera under Saint Gobain-koncernen sig nu ned på to nye lokaliteter.

Det gælder blandt andet i Silkeborg, hvor dørene fra 1. februar bliver slået op til et nyt salgskontor lig det, som Optimera åbnede i Viborg for godt et år siden .

Her er der tale om et forretningskoncept, hvor man som håndværker kan komme ind og se byggematerialer samt få rådgivning og hjælp til projektberegninger, men hvor man ikke kan hente varer med hjem, da salgskontoret intet lager har.

I stedet bliver de bestilte materialer leveret direkte til byggepladsen tidligt næste morgen.

Salgskontoret i Silkeborg åbner som en tilbygning til en eksisterende Brødrene Dahl-placering på Brokbjergvej, og der vil blive tilknyttet en lille håndfuld medarbejdere.

- Vi har haft meget stor succes med modellen i Viborg, så nu gør vi det samme i Silkeborg, siger Nick Rønsner, salgsdirektør i Optimera, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Han udelukker ikke flere lignende initiativer på et senere tidspunkt.

- Vi har et helt klart sigte om at blive større, end vi er i dag, fortæller han og påpeger, at Optimera gennem de senere år har arbejdet på at lave en klar model for, hvad de gerne vil tilbyde kunderne, og hvor de ser en forretning.

Det gælder i vækstområderne, og sortimentet er blevet fokuseret til primært at omfatte byggematerialer.

Desuden er der investeret i et nyt logistiksystem , og der er indført en fastprismodel .

Den klare model for forretningen gør det nemt at kommunikere ud til medarbejderne, hvad Optimera står for, og hvad de skal, fremhæver han.

Rykker til solskinsøen

Ud over salgskontoret i Silkeborg rykker Optimera til Lillevangsvej i Rønne, hvor de gentager konceptet fra et byggecenter på Søren Frichsvej i Aarhus.

Her målrettes sortimentet mod afhentersegmentet med varer, som hurtigt kan pakkes og leveres til håndværkerne, når de er på vej til og fra byggeprojekter.

Og der er en god grund til, at det netop er her, byggemarkedskæden slår dørene op.

- Vi har i forvejen en del salg til kunder, så nu rykker vi dertil med en fysisk tilstedeværelse, siger Nick Rønsner.

Han understreger samtidigt, at det er første gang, at Optimera slår sig ned på Bornholm.

- Vi er lige gået i jorden og er ved at bygge, supplerer han og fortæller, at åbningen finder sted til foråret, og at butikken størrelsesmæssigt kommer til at ligne den i Aarhus.

- Vi forventer at få betydelige markedsandele på Bornholm, fremhæver han yderligere uden at ville komme den forventede omsætning nærmere.

Med de to nye placeringer er Optimera nu oppe på 19 lokaliteter herhjemme og godt 230 medarbejdere, lyder det fra salgsdirektøren, der understreger, at det er vigtigt at følge med tiden.

- Hele verden forandrer sig, og det gør vores kunders verden også. Derfor bliver vi nødt til at tilpasse vores forretning, siger han.

Læs også : Byggemarkedskæde udruller faste priser over hele landet

Licitationen-Byggeriets Dagblad bringer hver dag nyt fra hele byggebranhen, Se abonnementsmuligheder her


Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143