23948sdkhjf

Her er de nominerede til In-situ Prisen

Projekter fra København, Blåvand og Silkeborg skal kæmpe om prisen.

Tre af de fire nominerede byggerier til Fabriksbetonforeningens In-situ Pris er opført på steder, der rummer hver sin spændende bid af Danmarkshistorien.

Men det er ikke derfor, de er nominerede. Det er de, fordi arkitekterne og entreprenørerne alle på hver sin måde har anvendt in-situ-støbt beton på en unik måde.

Den 30. marts afsløres det ved en prisfest i Dansk Arkitektur Center, om In-situ Prisen 2017 skal gå til Museumscenter Blåvand, Axel Towers, Kvæsthusmolen eller Faunapassagebroen ved Dyrehaven i Silkeborg.

- I år var der et ekstraordinært stærkt felt af kandidater indstillet til In-situ Prisen. Der var mange projekter, der bød på spændende udnyttelse af betonens enestående formbarhed. De mange gode kandidater har betydet, at det har været en særlig stor udfordring at udpege de nominerede, siger Søren Holm Christensen.

Museumscenter Blåvand, der er designet af BIG, er nomineret for udnyttelsen af betons potentiale som råt og robust materiale, der åbner museet op for publikum og passer ind i det barske Vesterhavsklima.

Kvæsthusmolen, tegnet af Lundgaard og Tranberg Arkitekter, nomineres for sin bæredygtige, rillede belægning af sort beton, der på grund af sin holdbarhed gør det muligt at lade molen være i direkte kontakt med vandet. Desuden har parkeringsanlæggets forskallingsløsninger skabt betonoverflader, hvor lysindfaldet kan spejle sig som bølger på væggene.

Axel Towers, som ligeledes er tegnet af Lundgaard og Tranberg Arkitekter, er udvalgt, fordi projektet er et fantastisk bevis på, at der kan skabes unikke bygninger, når hele råhuset støbes på stedet. Bygningens bærende konstruktioner – søjler og dæk – er udelukkende in-situ støbt beton.

Faunapassagen ved Dyrehaven i Silkeborg er nomineret til In-situ Prisen 2017, da den er et fint eksempel på, hvordan en in-situ støbt betonbro kan udformes, så den både bliver funktionel og elegant tilpasset det omkringliggende landskab.

FAKTA: In-situ Prisen

In-situ Prisen uddeles af Fabriksbetonforeningen, som er en brancheforening for fabriksbetonproducenter i Dansk Byggeri.

Prisen uddeles til personer eller firmaer, som har stået for unikt arbejde i pladsstøbt beton, og som har udfordret materialets formbarhed og potentiale.

Præmien består af 50.000 kr. eller anden erkendtlighed, der har relation til det værk eller den gerning, der ønskes præmieret. Beløbet deles mellem vinderprojektets arkitekt- og entreprenørvirksomheder. In-situ Prisen støttes i år af Aalborg Portland samt forskallingsleverandørerne Paschal-Danmark, Peri Danmark og Brunsgaard.

 

De nominerede

1. Faunapassagebroen ved Dyrehaven i Silkeborg
Adresse: Ved Dyrehaven over Silkeborg motorvejen
Bygherre: Vejdirektoratet
Landskabsarkitekt: Preben Skaarup Landskab (nu SLA)
Ingeniør: Sweco Danmark A/S
Entreprenør: Per Aarsleff A/S
Størrelse: 90 m spænd
Indviet: 11. september 2016

 

2. Axel Towers

Adresse: Axeltorv 2, København K
Bygherre: NORDEN Ejendomme / ATP Ejendomme
Arkitekt: Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S
Ingeniør: Züblin A/S
Entreprenør: Züblin A/S
Størrelse: 23.000 m2 over terræn / 17.200 m2 under terræn

Forventet indvielse: Ultimo februar 2017

 

3. Kvæsthusmolen

Adresse: Sankt Annæ Plads 36, 1250 København K
Bygherre på Parkeringsanlægget: Kvæsthusselskabet A/S bestående af Det Kongelige Teater, Kulturministeriet og Realdania By og Byg
Bygherre på Ofelia Plads: Kulturministeriet
Arkitekt: Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S
Ingeniør: Cowi A/S
Landskabsarkitekt: Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S
Entreprenør på parkeringsanlægget: NCC A/S
Entreprenør på Ofelia Plads: Per Aarsleff A/S
Opført 2013-2016

 

4. Museumscenter Blåvand ved Tirpitz-bunkeren

Adresse: Østkrogen, Blåvand
Bygherre: Museumscenter Blåvand Fonden
Arkitekt: BIG / Bjarke Ingels Group
Ingeniør: Johannson og Karlstrup
Landskabsarkitekt: BIG / Bjarke Ingels Group
Entreprenør: Jacobsen og Blindkilde
Størrelse: 2.500 m2
Indvielse: Udstillingen åbner 8. juni 2017

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203