23948sdkhjf

Træk et plaster på byggepladsen

Førstehjælpstavle til byggepladsen fra Bygma med bl.a. øjenskyl og plaster
Bygma har udviklet en helt ny førstehjælpstavle, der skal skabe større sikkerhed på byggepladserne.
Det er strategic sourcing manager Tom Christensen fra Bygma, der står bag det nye produkt.

- Jeg er selv udlært tømrer og har været byggeleder på mange byggepladser, fortæller han.
- Her er det en kæmpe fordel, hvis der ikke er for lang afstand til nærmeste førstehjælpskasse og tilhørende sikkerhedsudstyr. Det er mine erfaringer herfra der ligger til grund for udviklingen af førstehjælpstavlen.
Ofte starter et byggeri med at man skal indkøbe og samle alle løsdelene til sit sikkerhedsudstyr. Det kan være både tidskrævende og besværligt, så nu har vi gjort det nemt for byggelederen at opfylde denne del af sikkerhedskravene på en overskuelig og omkostnings-besparende måde.

Alt samlet ét sted
Førstehjælpstavlen er til indendørs brug og er udført i lette materialer, så den er nem at flytte på. Udover en forbindingskasse indeholder tavlen øjenskyl, plasterautomat og en opslagstavle til byggepladstegninger og andre vigtige dokumenter i sikkerhedsarbejdet. De enkelte dele fra tavlen kan suppleres op i Bygmas butikker i takt med at de forbruges.

Specielt plasterautomaten forventer Tom Christensen at der vil blive god brug for.

- Desværre sker der mange ulykker med skarpe hobbyknive på en byggeplads, og plasterautomaten er hurtigt tilgængelig og nem at betjene. Desuden er skadestuerne glade for netop denne type plaster, der ikke klister til hverken sår eller hår.

God interesse for tavlen
En af de første virksomheder, der har vurderet førstehjælpstavlen er Byggeriets Arbejdsmiljøbus (BAMBUS) der er en mobil konsulenttjeneste, som formidler god arbejdsmiljø-praksis til byggepladser og til byggevirksomhederne og deres ansatte.

Konsulent Niels Erik Danielsen siger om produktet:

- Det er en rigtig god ide; den er enkel og gør det lettere at få førstehjælpsmaterialer ud på en byggeplads. Jeg kan især godt lide at tingene er lige ved hånden og at der er mulighed for at sætte supplerende information på opslagstavlen. Jeg har haft flere tømrere til at vurdere den, og de synes den er interessant, siger han.

Både store og mindre virksomheder kan desuden styrke sikkerheden på deres byggepladser yderligere med personlige værnemidler fra Bygma.
- Vi har samlet det hele i en praktisk sportstaske der indeholder hjelm, høreværn, sikkerhedsbriller, handsker, støvmaske og heldragt, forklarer Tom Christensen.

- Det er en hurtig og nem løsning, der sikrer at man husker at få det hele med, og som det vil være oplagt at anskaffe sammen med førstehjælpstavlen, fastslår han.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125