23948sdkhjf

Spænder Pihl & Søn buen for hårdt?

Tillid er også omdrejningspunktet for det nye Pihl & Søns virke
Kan man med en pæn stor pose penge og en god portion ambitioner står på skuldrene af en af dansk byggeris helt store virksomheder gennem tiderne og på den vis skabe sig et forspring som nystartet virksomhed?

Det er et svært spørgsmål at svare på, men spørger man folkene bag det genopstandne Pihl & Søn, ja, så kan det godt lade sig gøre. Også selvom Pihls konkurs trak et blodigt og altødelæggende spor blandt mange byggevirksomheder som satte deres lid til, at Pihl nok skulle overleve krisen. Og i øvrigt også fik lov at forblive i troen, når de arbejdede for Pihl.

Da Pihl trak stikket i 2013 følte mange derfor, at den hæderkronede virksomheds konkurs ikke blot var en konkurs – det var et tillidsbrud. Og mens de fleste anerkender en konkurs, så er det de færreste der kan tilgive et tillidsbrud.

Det nye Pihl har som sådan intet at gøre med fortidens synder – eller for den sags skyld den retskaffenhed, som Pihl lagde for dagen gennem størstedelen af virksomhedens levetid. I nyere tid især personificeret ved nu afdøde Søren Langvad.

Men tillid er også omdrejningspunktet for det nye Pihl & Søns virke. I byggebranchen handler tillid ikke mindst om at levere og betale til tiden. Værdikæden og likviditeten er for presset til at krejle om tingene.

Derfor skal Pihl-folkene være varsomme med at spænde buen for hårdt. Men da det nye Pihl imidlertid ikke har så meget til fælles med det gamle Pihl andet end navnet, så er det da fantastisk at se endnu en professionel aktør på det danske byggemarked.

Velkommen til!

Læs også Pihl & Søn genopstår

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11