23948sdkhjf

International bæredygtighedspioner kommer til Building Green Aarhus

Byggematerialer skal indgå i et konstant kredsløb fremfor at smides væk, når bygningen rives ned. Ideen skal blive til virkelighed ved hjælp af nye konstruktionsfilosofier og værdikæder. Hvordan vi kommer nærmere en bæredygtig branche, vil præsidenten for Cradle to Cradle Innovation Institute Lewis Perkins løfte sløret for, når han gæster Building Green i Aarhus den 30. marts.

Byggematerialer skal fastholde deres værdi i den tid, de indgår i en bygning, frem for at slutte deres livscyklus som vejfyld eller i et forbrændingsanlæg. Det mener Lewis Perkins, præsident for bæredygtighedsorganisationen Cradle to Cradle Products Innovation Institute. På den måde kan fremtidens byggerier komme til at fungere som en slags banker for byggematerialer og få en helt ny rolle i et større bæredygtighedsperspektiv.

Ideen, som Cradle to Cradle Products Innovation Institute kalder Built Positive, vil Lewis Perkins introducere for danske bygherrer, arkitekter og andre beslutningstagere på den bæredygtige bygge-event Building Green i Aarhus 29. og 30. marts. Building Green i Aarhus bliver den danske byggesektors første lejlighed til at møde Lewis Perkins. Han afløste en af Cradle to Cradle-filosofiens grundlæggere, Michael Braungarten, på posten som organisationens præsident sidste år.

- Built Positive skal styrke det byggede miljøs positive indvirkning på menneskerne, planeten og økonomien. Det skal ske ved at hjælpe byggeaktører med fokus på bæredygtighed til at skabe bygninger, der fungerer som materialebanker, siger Lewis Perkins.

Bygninger skal kunne skilles ad
Han peger på materialeudvælgelse ud fra Cradle to Cradle-principper, konstruktioner der gør det lettere at adskille bygninger og genvinde de brugte materialer og etablering af værdikædesamarbejder som praktiske veje til at gøre bygninger til funktionelle materialebanker.

Hvis byggeriet tager Built Positive-tankegangen til sig, vil det kunne styrke både finansiel og samfundsmæssig værdiskabelse, mener Lewis Perkins.

- Built Positive vil hjælpe bygningsejere til at skabe større økonomisk værdi, mens brugerne vil få sundere rammer at bo og arbejde i. For miljøet vil gevinsten være mindre belastning fra vækst og forbrug, siger han.

Ser frem til nye bæredygtige kontakter

Lewis Perkins er en af en række fremtrædende videnskapaciteter inden for bæredygtighed i relation til byggeriet i og uden for Danmark. Han ser frem til stå ansigt til ansigt med en bæredygtighedsinteresseret dansk byggesektor og knytte nye kontakter, der deler hans entusiasme og optimisme omkring det grønne byggeris fremtid.

- I Cradle to Cradle Products Innovation Institute har vi været opmærksomme på Building Green i et stykke tid, og vi er glade for at være en del af denne innovative, grønne bygge-event. Events som Building Green er vigtige i forhold til at fremme læring, vidensdeling og samarbejde, og det er hvad vi har brug for, når vi skal skabe den næste generation af grønne og bæredygtige byggerier, siger Lewis Perkins.

Han er optimistisk i forhold til at styrke bæredygtige konstruktionsprincipper og materialekredsløb inden for byggeriet.

- Cradle to Cradle-konstruktionsprincipper har allerede længe været en drivkraft i bæredygtighedsorienterede designeres bestræbelser på at tænke miljø- og trivselsaspekter ind i materialer og produkter, også efter deres primære livscyklus. Nu, hvor cirkulær økonomi for alvor er ved at vinde fodfæste på globalt plan, er også en cirkulær materialeøkonomi mere relevant end nogensinde.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079