23948sdkhjf

Hvad betyder den nye overenskomst for dig, mester?

Ny byggeoverenskomst med rammer for arbejdsmiljø og opkvalificering - og mere i posen til svende og lærlinge
Byggegruppen i 3F og Dansk Byggeri er enige om en ny treårig aftale på bygge- og anlægsområdet.
Efter et sammenbrud lørdag blev der tirsdag formiddag i Forligsinstitutionen skabt enighed om en ny treårig aftale. Her blev der indskrevet forhold om den udenlandske arbejdskraft, der stadfæster en praksis, som branchen også har adresseret i tidligere overenskomster.

Forliget indeholder på lønsiden stigninger på løn og prislister, et løft af arbejdsmiljøindsatsen og nye muligheder for efter- og videreuddannelse.

Mindstelønnen stiger med 6 kroner i timen over de næste tre år. Derudover har byggeriet særlige forhold for akkordlønningerne, som stiger med 5,8 procent over de næste tre år.
Lærlingenes lønninger stiger med 1,7 procent om året.
Der bliver også ret til fuld løn under forældreorlov, bedre sikring ved barns første sygedag og overenskomsten indeholder ret til til seniordage.

Dansk Byggeri lægger vægt på at have fået en aftale, som giver virksomhederne ro til at tilpasse sig de udfordringer, som de vil møde i de kommende år med f.eks. store teknologispring.

- Vi har derfor især været optaget af at skabe rammer for kompetenceudvikling og ikke mindst af at sikre, at danske virksomheder fortsat er konkurrencedygtige, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

- Overordnet har det handlet om at udvise ansvarlighed, som også var grundtonen i gennembrudsforliget. Det har på lange stræk handlet om at oversætte trenden i de eksisterende aftaler til bygge- og anlægsbranchens aftalekompleks. Det er lykkedes at skrue de mange elementer sammen på en måde, der virker fornuftig på begge sider af bordet, fremhæver Lars Stoor-Hansen.

Dansk Byggeri hæfter sig særligt ved de elementer af øget fleksibilitet, som aftalen rummer, og som har været et prioriteret tema. Aftalen bevæger sig i den retning, ligesom der på lønmodtagersiden er imødekommet aftaler på det sociale område med f.eks. fuld lønkompensation ved forældreorlov.

Arbejdsmiljø og uddannelse
Især to emner falder i øjnene som særlig interessante på bygge- og anlægsområdet. Det gælder en bred aftale om at knække ulykkeskurven på arbejdsmiljøområdet, og det gælder den rettidige fokus på nødvendig opkvalificering - ikke mindst i forhold til en tilpasning til øget anvendelse af ny teknologi.

- Vi mener, at der på arbejdsmiljøområdet er behov for, at arbejdsgivere og lønmodtagere i branchen gør mere ved vejledningen om arbejdsmiljøet. Derfor har vi tilført flere penge til Bambus, der er branchens egen vejledende tjeneste, og Bambus får nu mulighed for at øge sin fokuserede indsats. Der bliver i aftalen også betonet et øget individuelt ansvar for at overholde reglerne på arbejdsmiljøområdet, siger Lars Storr-Hansen.

LÆS OGSÅ: Forlig om elektrikernes overenskomst

- Teknologiudvikling vil på uddannelsesområdet stille øgede krav til hele branchen - store som små og uanset fag. Der skal ske et generelt kompetenceløft gennem uddannelse og opkvalificering, og den udvikling har vi med overenskomstaftalen adresseret, fastslår Lars Storr-Hansen.

Indsats mod social dumping
Formanden for 3F’s byggegruppe, Kim Lind Larsen, hæfter sig især ved, det bliver skrevet ind i overenskomsten, at hovedentreprenøren har et ansvar for, at deres underentreprenører også overholder overenskomsten. Hovedentreprenører skal fremover give oplysninger om deres underentreprenører på begæring fra tillidsmanden eller 3F.

Det betyder, at hovedentreprenøren nu er forpligtet til at tage en række forholdsregler for, at underentreprenører har ordnede forhold, som matcher overenskomsten på området. Hvis ikke det er tilfældet, kan 3F holde entreprenøren ansvarlig.

Social dumping har været et centralt krav for 3F hele vejen igennem forhandlingerne.

- Vi tager hele tiden skridt i den rigtige retning på det her område. Vi har medvind i kampen mod social dumping hos både befolkningen og politikerne. Nu får vi også flere redskaber til bekæmpelse af social dumping i vores overenskomst, siger Kim Lind Larsen formanden for 3Fs Byggegruppe.

LÆS OGSÅ: Mere i posen til svendene
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08