23948sdkhjf

Politianmelder isoleringsfirma for tilskudsfusk

Det anmeldte firma giver svar på tiltale og foreslår tilbundsgående undersøgelse af både energitilskudsordningen og håndværkerfradraget
Brancheorganisationen Dansk Isoleringsgaranti, som består af otte isoleringsfirmaer, har politianmeldt isoleringsfirmaet Isoteamet ApS på baggrund af en aktindsigt i registreringer i Energistyrelsen og som angiveligt viser, at firmaet systematisk og vedvarende har snydt med energitilskuddet til hulmursisolering. Isoteamet er ikke med i brancheforeningen.

Energiminister Lars Christian Lilleholt har netop sat tilskuddet til hulmursisolering på pause i tre måneder for at få overblik over misbrug af ordningen generelt.

Dansk Isoleringsgaranti mistænker Isotemaet for systematisk at have indberettet oppustede kvadratmetertal samt forkerte standardværdier for at få et højere energitilskud.

- Vi har fået en aktindsigt fra Energistyrelsen med en masse regneark der – i vores optik – viser, at Isoteamet har snydt flere hundrede gange med energitilskuddet, siger Frederik Glob, der er talsmand for brancheforeningen Dansk Isoleringsgaranti.
Ifølge talsmanden skaber de brodne kar i branchen unfair konkurrence for de firmaer, der følger reglerne – på bekostning af de danske skatteborgere.

Beskyldningerne afvises af indehaveren af Isoteamet, direktør Michael Jacobsen.

- Det er korrekt, at vi desværre har lavet en gennemgående fejl ved at indberette standardværdier i en forkert kolonne, men tilskudspengene er ubeskåret gået direkte til kunderne. Vi har altså ikke stukket pengene i egen lomme, understreger Michael Jakobsen overfor Mestertidende.dk.
- Vi har lavet en indberetningsfejl og vi er naturligvis klar til at står til ansvar for det, understreger Michael Jacobsen. Han påpeger, at ingen – hverken Energistyrelsen eller energiselskaberne - har påtalt, at han har indberettet i en forkert kolonne.

Han afviser også beskyldningerne om unfair konkurrence:

- Selv uden tilskud vil vi være billigere end firmaerne i Dansk Isoleringsgaranti, som forlanger fantasipriser og som skruer priserne op på selv ganske simple hulmursisoleringsopgaver.
Det har jeg dokumentation på, siger Michael Jacobsen og tilføjer, at de stærkt opskruede priser jo også smitter af på, hvad kunderne kan trække fra i forhold til håndværkerfradraget. Jo større regning, desto mere kan der trækkes fra.

Han hilser derfor en tilbundsgående undersøgelse af tilskudsordningen velkommen – også i forhold til firmaerne i Danske Isoleringsgaranti.

LÆS OGSÅ: Minister lukker for støtte efter snyd

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078