23948sdkhjf

Mestre står i kø for at få malerlærlinge

13 lærlinge har fået læreplads efter at have malet Danmarks største murmaleri
Det 1.200 kvadratmeter store silo-maleri i Nørresundby er blevet en reklamesøjle for malerfaget.

13 af de lærlinge, der var med til at male udsnittet af jernbanebroen har i dag fået læreplads, og maleriet er indstillet til Årets Farverpris i Danmark.

Elevernes indsats på siloen har imponeret malermestre, der nærmest har trippet ved foden af siloen for at tegne kontrakter med de unge maler-elever.

- Opgaven på siloen i alt slags vejr under meget vanskelige betingelser har vist mestrene, at lærlingene magter særlige opgaver, siger praktikpladskonsulent Anja Lundstrøm fra Tech College Aalborg.

Projektet på havnen har involveret ialt 50 lærlinge fra en række meget forskellige fag. Alt lige fra kokke til elektrikere, tømrer og murere har været involveret, men det er især malerne, der har været på en stor opgave.

Klar til endnu en stor opgave

- Projektet har været så stor en succes, at vi tør kaste os ud i tilsvarende større opgaver også med udgangspunkt i andre fag, siger Anja Lundstrøm. I første omgang venter arbejdet med en række udsigtstårne, der skal bruges i forbindelse med DGIs landsstævne til sommer.

Resultatet har også vakt opsigt udenfor Aalborg, og Brancheorganisationen Danske Malermestre har indstillet mur-maleriet til Årets Farverpris.

Årets Farvepris uddeles i maj, og med æren følger op til 150.000 kr.

Elevernes indsats på siloen har imponeret malermestre, der nærmest har trippet ved foden af siloen for at tegne kontrakter med de unge maler-elever.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204