23948sdkhjf

Små virksomheder ved alt for lidt om IT-sikkerhed

Ny handlingsplan skal sikre, at små og mellemstore virksomheder beskytter sig bedre.
Mange små og mellemstore virksomheder har ikke grundlæggende kendskab til, hvilke cybertrusler de er mest udsat for. De ved heller ikke, hvilke konsekvenser cyberangreb kan have og hvordan de beskytter deres it systemer og forretningskritiske data mest effektivt.

Det fastslår Virksomhedsrådet for IT-sikkerhed i en ny rapport, som er afleveret til Erhvervsministeriet.

I rapporten anbefales en række tiltag, der skal øge den digitale dannelse i specielt de små og mellemstore virksomheder.

En af forklaringerne på, at de små og mellemstore virksomhede har problemer, er, at den eksisterende trusselsinformation og vedledning til styrkelse af informationssikkerhed opleves som teknisk svær at forstå og ikke tilstrækkelig handlingsansvisende.

Samtidig kommer megen information fra kommercielle aktører, der kan have en interesse i at overvurdere truslerne ,og det svækker informationens troværdighed. Desuden ligger informationen spredt mange steder. Det er svært at danne sig et overblik.

Yderligere er det svært for de små og mellemstore virksomheder på kvalificeret vis at efterspørge løsninger.
Det anbefales i rapporten, at der i samarbejde med erhvervsorganisationerne iværksættes en samlet indsats for målrettet information om databeskyttelse til mindre virksomheder.

Der skal ydes løbende information om aktuelle nationale og internationale trusler med anvisning på handlinger

Der skal desuden udarbejdes et katalog over standarder for informations-sikkerhed og tekniske løsninger, der passer til virksomhedernes sikkerhedsprofil.

Samtidig skal der gives information om hændelser. Virksomhederne er i dag meget tilbageholdene med at give oplysninger, fordi sikkerhedsbrist truer deres omdømme. Men årlige undersøgelser kan dokumentere, hvor stort problemet er.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har taget rapportens anbefalinger til sig og vil bidrage til , at de føres ud i livet.

Artiklen er en del af temaet IT-værktøj.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109