23948sdkhjf

De unge vil lease hus og bil

De unge vil leje/lease.De vil ikke afdrage på gæld i 20-30 år til banker og realkreditinstitutter. Byggebranchen må følge trenden
Renteniveauet har i mange år været et af de helt afgørende elementer for især den del af byggesektoren, som lever af at bygge og renovere for private bolig- og husejere.

Bolig- og husejernes traditionelle lånepraksis med besøg i banken eller kreditforeningslån til finansiering af byggeprojektet er under pres af de kommende generationer. De har nemlig ikke særlig meget lyst til at stifte gæld og afdrage på gælden i 20-30 år for at få lov til at bo i hus eller lejlighed.

Mange unge vil langt hellere bo til leje. Også gerne i et parcelhus. Så kender de nemlig den månedlige udgift og kan hurtigt rykke til en anden bolig uden at skulle stå med ansvaret og bekymringerne ved at skulle sælge et hus. Boligboblen viste, at værdien af fast ejendom hurtigt kan udhule den kapital der er investeret/lånt i en ejendom. Ledigheden i kølvandet på krisen viste, hvor vigtigt det er at være mobil på jobmarkedet.

Samme trend i forhold til at leje fremfor at eje gør sig også gældende på bilmarkedet. Flere vælger at lease deres bil fremfor at stifte gæld i banken.

Det handler om uafhængighed af banker og realkreditinstitutter.

For byggesektoren handler det om at følge denne udviklingen og byde ind med produkter, der matcher behovet. Kunne det f.eks. være vedligeholdelses- og servicekontrakter, som gør det lettere og attraktivt for udlejerne at have en fast samarbejdspartner?

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14