23948sdkhjf

Sådan stopper du et hacker-angreb, mester!

Mindre virksomheder kan også afværge internationale hackerangreb
Bare fordi man er en mindre virksomhed, behøver man ikke gå på kompromis med IT-sikkerheden. Det danske IT- og sikkerhedsfirma ComTeam A/S har udviklet en løsning målrettet mindre virksomheder, der ikke har interne ressourcer og viden til egen sikkerhedsovervågning.

Cyberkriminalitet som eksempelvis hackerangreb er ifølge Center For Cybersikkerhed på højeste trusselsniveau i Danmark. Og mens de store virksomheder for længst har beskyttet deres systemer med omkostningstunge sikkerhedsløsninger og overvågning, har de mindre virksomheder kun kunnet krydse fingre for, at de kunne holde de cyberkriminelle for døren med deres antivirusprogram.

Indtil nu. For IT- og sikkerhedsfirmaet ComTeam A/S har udviklet løsningen Security Operation Center 24 - S.O.C. 24 - som er målrettet mindre virksomheder, der ikke er store nok til at have egen sikkerhedsovervågning. For helt ned til 495 kroner om måneden kan virksomhederne få en S.O.C. 24-løsning.

- Vi overvåger virksomhedernes IT-infrastruktur, netværk, pc’er eller servere og registrerer al aktivitet. Man kan sammenligne det med en alarmcentral, som man kender det fra virksomhedens almindelige alarmsystem, og som altid giver besked, hvis der er ubudne gæster. Så snart vi registrerer mistænksom adfærd, træder vores sikkerhedsberedskab i kraft, og vi overtager computere og servere, hvor vi forsøger at afværge truslen og begrænse skaderne, forklarer adm. direktør hos ComTeam A/S, Micael Torp.

Detekterer ransomware øjeblikkeligt
Et af de IT-kriminelles mest populære våben for tiden er det berygtede Ransomware, hvor hackere tager virksomhedernes data som gidsler. Bl.a. har Europol sat ransomware på dagsordenen som et af de største netproblemer, der bare vokser og vokser.

Ransomware finder typisk vej gennem medarbejdernes mails, hvor de lokkes til at klikke på en vedhæftning eller et link. Ransomware krypterer virksomhedernes filer og opkræver derefter en løsesum for at dekryptere filerne igen. Løsesummen betales til IT-kriminelle, som kan være placeret hvor som helst i verden.

- I fremtiden bliver det kun værre. Vi kan se på vores egne statistikker, at angrebene stiger år for år. For små virksomheder er det ikke længere et spørgsmål, om man bliver udsat for et hackerangreb, men et spørgsmål om hvornår, siger Micael Torp og fortæller videre, at en brist i IT-sikkerheden kan koste virksomhederne op imod hundredetusinder af kroner i genopretning af systemer, data og ikke mindst omdømme hos kunder og samarbejdspartnere.

At beskytte sig 100 pct. mod angreb fra cyberkriminelle er ikke muligt, fortæller Micael Torp.
- Men vi kan sikre virksomhederne 95 procent. Samtidig betyder den øjeblikkelige reaktion fra os professionelle, at vi kan begrænse skaderne og derved omkostningerne markant, understreger Micael Torp.

Han forklarer forskellen på et almindeligt antivirusprogram og S.O.C. 24-løsningen:
- Samtidig med at systemet detekterer ransomware øjeblikkeligt, så er det professionelle IT-folk, der konstant observerer computere og netværk. Samtidig går alarmen til os, som jo er virksomhedens eksterne sikkerhedsafdeling, og det betyder, at vi kan tage affære øjeblikkeligt og derved tage forholdsregler, så angrebet kan afværges med mindst mulig skade til følge, siger Micael Torp.

Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109