23948sdkhjf

Syrefri afrensning af mursten

Nyt produkt renser 900.000 mursten i Kirk Kapitals kommende hovedsæde
I Danmark har man i mange år afsyret nyt murværk for at undgå mørtelrester. Det ser flot ud i begyndelsen, men efter kort tid kan murstenene få syreskader og misfarvninger.

I slutningen af 2015 startede Bo Feldskov virksomheden MV Produkter, og han vil bogstaveligt talt rense ud i brugen af syre til murværk. Nu har virksomheden med de syrefri renseprodukter fået en stor ordre, og produkterne bliver brugt til at rense næsten 900.000 mursten i Kirk Kapitals kommende hovedsæde ved Havneøen i Vejle. De første kvadratmeter murværk på Havneøen er allerede renset.

Udviklet i USA
MV Produkter med base i Gørding ved Esbjerg får udviklet sine produkter i USA. Her anvender man kemikalier uden syre, der er specialudviklet til at rense murværk bedst muligt. Da de syrefri produkter er langt mere miljøvenlige end saltsyre, må man både bruge dem til at rense murværk udvendigt og indvendigt, hvor saltsyre kun må bruges udenfor.
- Vi håber, at ordren betyder, at flere får øjnene op for afrensning af murværk uden syre. Vores producent er førende på det amerikanske marked, og produkterne er tilpasset danske mursten. Vi er i tæt kontakt med teglværkerne, og på et laboratorie har vi testet produkterne på de mest solgte mursten i Danmark. Testene viser, at mørtelresterne bliver fjernet, uden murstenene får misfarvninger, siger Bo Feldskov.
Dokumenteret effekt

Nemt at bruge

MV Produkters hovedprodukt hedder MV Syreerstatning. Men virksomheden har også udviklet andre renseprodukter, der fjerner mangan-udtræk, sod eller rust fra mursten.
Fremtidens renseprodukter
Afsyring af murværk kan ikke bare give murværket en forkert farve, men også give direktionerne på de danske teglværker en forkert ansigtskulør. Her opfordrer man murere til at undgå afsyring og allerhøjst bruge færdigblandet murersyre i forholdet 1:20.

- Vi arbejder i øjeblikket på at få teglværkerne til at anbefale vores produkter. Desuden er vores rensemidler nemme at bruge. Først for-vander man muren, hvorefter renseproduktet påføres med en børste eller en lavtryksbørste og efter tre minutter vaskes rensemidlet af igen, siger Bo Feldskov.
Inden han startede MV Produkter, var han konsulent i teglbranchen i mange år. Ideen til virksomheden kom, da han hørte, at de rensede murværk på en bedre måde i USA.
- Vi tror, at vi på sigt kommer til at afløse saltsyren som det foretrukne rensemiddel til murværk i Danmark. I øjeblikket oplever vi en meget stor stigning i salget, og hvis den udvikling fortsætter, vil vi blive en del flere medarbejdere end de fem, vi er nu, siger han.

Renseprodukterne bliver forhandlet igennem forskellige trælasthandler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078