23948sdkhjf

Byggeriet elsker IT-messen

Dansk Byggeri og BASIT er i fuld gang med planlægningen af messen i 2018
Det er dejligt at have succes. Og en succes det var Dansk Byggeris IT-messe i starten af februar. Men hverken Dansk Byggeri eller samarbejdspartneren BASIT hviler på laurbærrene.

De kan nu løfte sløret for, at forberedelserne til IT-messen 2018 er i fuld gang. Arbejdet med at udvælge de bedste IT-leverandører er allerede begyndt.
- Sæt derfor kryds i kalenderen den 6. og 7. februar 2018 når IT-messen igen indtager Teknologisk Institut i hhv. Taastrup og Aarhus, lyder det fra direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen.

Grundig evaluering
Over 600 håndværks- og entreprenørvirksomheder gæstede IT-messen 2017 over de to dage i februar, hvor 27 IT-leverandører stod klar til at vise og snakke om deres IT-værktøjer.
- Medlemmerne har endnu en gang taget positivt imod IT-messen, hvor over 600 gæstede messen de to dage tilbage i februar. Den store opbakning bag messen viser behovet for, at vi skaber et sted, hvor vores medlemmer kan se og især afprøve IT-værktøjerne i praksis, siger Michael H. Nielsen.

Og der er blevet evalueret detaljeret på de mange input fra såvel udstiller som besøgende gennem bl.a. spørgeskemaer.
Mere end 70 pct. af deltagerne har angivet at IT-messen er god eller meget god, og de lægger især vægt på muligheden for at få en god snak med IT-leverandørerne, og se IT-værktøjerne i praksis. Der er ligeledes igen i år positiv respons på IT-leverandørernes kvalitet og relevans.

- Med IT-messen tilbyder vi det nødvendige indblik i markedet for IT-værktøjer, hvor medlemmerne efter kun en formiddag kan gå hjem i virksomheden med vigtig viden, som der kan bygges videre på. Især er overblikket meget vigtigt, da mange ser en klar værdi i at følge med i udviklingen inden for IT-værktøjer. Med IT-messen bestræber vi os på at gøre det nemt for vores medlemmer at få dette overblik, fremhæver Michael H. Nielsen.

Modent IT-marked
BASIT står igen for at sætte holdet af udstillerne på IT-messen 2018.
- Markedet for IT-værktøjer målrettet byggebranchen er virkelig modnet siden den første IT-messe blev afholdt i 2012, fortæller direktør Martin Profit Jakobsen fra BASIT. IT-leverandørerne har for alvor fået øjnene op for potentialet i bygge- og anlægsbranchen, og udvikler i stor stil funktionalitet, som kommer håndværks- og anlægsvirksomhederne til gode.

- Mange IT-leverandører stod ligefrem i kø for at komme med på messen i år, derfor bliver messen i 2018 udvidet med flere udstillere med et skarpt fokus på områder som efterspørges af Dansk Byggeris medlemmer. I 2018 vil der på messen således kunne findes udstillere med hardware, som kan bruges konkret i projekter på byggepladsen, samt udstillere med løsninger inden for internetmarkedsføring og brug af sociale medier.
Dansk Byggeri IT-messe har dog fortsat fokus på hvordan IT-værktøjer kan hjælpe både den lille og store håndværks- og entreprenørvirksomhed med at løfte virksomhedernes drift. Helt konkret vil der på udstillerholdet i 2018 findes IT-værktøjer til tilbudsgivning, planlægning, udførelse, aflevering og administration, oplyser Martin Profit Jakobsen.

Markedet og mulighederne
Generelt er IT-modenheden blandt håndværks- og entreprenørvirksomheder stigende. Det viser både den årlige IT-analyse Dansk Byggeri gennemfører blandt medlemmerne, samt den årlige IT-modenhedskonkurrence, som Mester Tidende afholder.

Mange håndværks- og entreprenørvirksomheder har allerede implementeret IT-værktøjer til at understøtte de mest simple behov som tidsregistrering og kvalitetssikring. Noget af det som allerede præger IT-udviklingen er den øgede opmærksomhed omkring sikkerhed og strammere styring af adgang til data. For der er ingen tvivl om at IT er en god ide for håndværks- og entreprenørvirksomheder – det viser erfaringerne, men der er til gengæld heller ingen tvivl om at It-værktøjer skaber nye udfordringer i form af større sårbarhed.

Sikkerhed bliver derfor sat endnu mere på dagsorden på næste års IT-messe – det gælder både håndværks- og entreprenørvirksomhedernes egen sikkerhed, men også sikkerheden hos de IT-leverandører, der opbevarer virksomhedernes kritiske data.
- I BASIT har vi startet arbejdet med at finde de mest relevante IT-leverandører, således at vi igen i 2018 opnår det høje niveau af faglighed og kvalitet, som de besøgende på Dansk Byggeris IT Messe sætter pris på, siger Martin Profit Jakobsen.

Artiklen er en del af temaet IT-værktøj.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.427