23948sdkhjf

Digital fugeguide til professionelle

Digital fugeguide skal udbrede bestemte standarder i branchen og sikre, at tolerancerne er i orden
Fugeguiden er et nyt digitalt værktøj til fugemænd. Her kan enhver håndværker, der arbejder med fuger, klikke sig ind på den helt konkrete type af fuger, som han eller hun bruger og se, præcis hvad udfaldskrav og krav til udseende er for f.eks. gulvfuger, vådrumsfuger mm.

Dermed er guiden altså både brugbar for fugemænd, projekterende og forbrugere, der ønsker viden om krav til fugearbejde.

- Fugeguiden er tænkt som et redskab, der især henvender sig til de projekterende. Det er, fordi meget af det arbejde, der skal være i orden, typisk er lavet af andre faggrupper, når fugemanden kommer ud og skal i gang, siger Claus Dahl, konsulent for Fugebranchen FSO i Dansk Byggeri, og uddyber:

- Hvis fugebredden og/eller kontaktfladerne ikke er korrekt dimensioneret, så kan fugemanden ikke lave fugen, så den kan optage de bevægelser, den udsættes for, og så opstår der problemer på sigt med fx fugeslip og risiko for vandindtrængning. Nu kan alle gå ind i guiden og se, hvad kravene er, så man kan undgå at skulle lave tingene om midt i byggeprocessen.

Fugeguiden kan også bruges af forbrugere, der vil vide mere om, hvad de kan forvente af en fugemand, der er medlem af Fugebranchen FSO.

Find Fugeguiden her her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25