23948sdkhjf

Skal der tilskud til senior-håndværkere?

Her kan du få en fornemmelse af, hvad mestre og svende taler om i skurvogne. I dag om nedslidte senior-håndværkere.
Selvom kalenderen i skurvognen med den storbarmede blondine siger april, så har mester og svende svært ved at komme ud af skurvognen i dag. Det er nemlig bidende koldt derude på byggepladsen, hvor vinden suser, så det mest minder om en efterårsdag.

- Ja, og nu skal vi til at arbejde til vi bliver så gamle, at tænderne falder ud, siger en af de ældre svende og skutter sig.

Selvom han er glad for sit arbejde og ikke står over for at blive sendt ud i ledighed, så ærgrer det ham, at der nu også tales om at afskaffe seniorjob ordningen.

Det et den ordning, der betyder, at kommunen har pligt til at finde et job til en, når man har opbrugt dagpengeretten og har højst fem år til efterløn.

Mester mener, at man godt kan droppe seniorjob ordningen fordi den ikke handler om hvilke kvalifikationer man har og hvilket job man skal varetage.

- Det er rigtig nok, mester. Men det kniber jo med at få virksomhederne til at skabe jobs, som nedslidte håndværkere kan magte. Måske skulle man i stedet lave en tilskudsordning, så håndværksfirmaerne kunne se en idé i at hyre nogle af de håndværkere der ellers ville havne i en seniorjob ordning, siger svenden.

Artiklen er en del af temaet HØRT I SKURVOGNEN.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078