23948sdkhjf

Typehusfirma går konkurs - igen

Selskabet bag Nyt Hjem, der har produceret typehuse på fabrik i Hammerum ved Herning, er gået konkurs.

Ifølge virk.dk er der afsagt konkursdekret over virksomheden den 7. april 2017 ved Skifteretten i Kolding, hvor rekonstruktør Corna Levin Munch blev indsat som kurator.

Blandt investorerne bag selskabet er den tidligere ejer af vindueskoncernen Kastrup, Carsten Kastrup, som nu to gange har forsøgt at gøre fabriksbyggede typehuse til en god forretning.

Første gang var i 2011, hvor Carsten Kastrup overtog aktiverne i konkursboet efter Hjem A/S, som Kvik Køkken-grundlægger Knud Boel Troelsen i 2002 havde etableret på basis af en idé om at sælge fabriksbyggede typehuse.

Det holdt i godt fire år. En turbulent periode med millionunderskud og direktørfyring i Nyt Hjem A/S kulminerede i slutningen af 2014 med en konkurs. Carsten Kastrup var efterfølgende selv blandt de investorer, der samlede stumperne, da et nyt selskab - Hjem Huse ApS - overtog aktiviteterne i starten af 2015. Selskabet opbyggede forholdsvist hurtigt en organisation på godt 30 medarbejdere og skiftede undervejs navn til det velkendte Nyt Hjem.

- Vi kender godt vores plads, og vi skal ikke være markedets største. Til gengæld vil vi gerne være markedets foretrukne, og kan vi opnå en vækst på 6-8 procent fra 2015 til 2016, så er vi rigtigt godt tilfredse, fortalte adm. direktør Kristoffer Wøldike Schmith til Building Supply tilbage i februar 2015.

Af den senest tilgængelige årsrapport fremgår det, at Nyt Hjem kom ud af 2015 med et overskud på knap 2 mio. kroner, og at ejerkredsen i 2015 indskød 20 mio. kroner i ny kapital. Dermed gik selskabet ind til 2016 med en egenkapital på knap 25,6 mio. kroner.

Carsten Kastrup har siddet som bestyrelsesformand i selskabet og ønsker ikke at udtale sig om konkursen. Den jyske erhvervsmand henviser til sin tidligere direktør Kristoffer Wøldike Schmith, som det ikke har været muligt at træffe inden redaktionens deadline. Kurator Corna Levin Munch er heller ikke vendt tilbage på Building Supplys henvendelser inden deadline.

Et opslag på virk.dk afslører, at der allerede den 25. november 2016 blev afsagt konkursdekret over Nyt Hjem A/S. Det blev imidlertid ophævet tre dage senere, og den 20. marts 2017 skiftede selskabet status fra et aktieselskab til et anpartsselskab. I forbindelse med konkursen er selskabets navn ændret til Anpartsselskabet af 5. april 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109