23948sdkhjf

Flere vil være ’hvid for en dag’

Salg af dagsbeviser til gulpladebiler steg med over en fjerdedel i 2016.

Siden 2013 har det været muligt at købe dagsbeviser til privat anvendelse af gulpladebiler, og anvendelsen er steget år for år.

I 2016 solgte Skat 44.100 dagsbeviser, og det er en stigning på 27 procent i forhold til året før.

Cheføkonom Bo Sandberg fra Dansk Byggeri kalder ordningen ”en bragende succes”. Han ser udviklingen som et bevis på, at ordningen har ramt en efterspørgsel på fleksibilitet hos brugerne.

- For mange erhvervsdrivende bidrager dagsbilletterne på en pragmatisk måde til at få arbejdsliv og familieliv til at hænge bedre sammen, siger Bo Sandberg.

 Biler på gule plader må som udgangspunkt kun anvendes erhvervsmæssigt. Men med reglerne om dagsbeviser er det muligt at frikøbe sådanne biler til privat anvendelse for 225 kr. om dagen.

En opgørelse fra Skat viser, at der i snit sælges 120 dagsbilletter om dagen. 78 procent sælges til private, mens de resterende 22 procent er solgt til virksomheder.

- Det er glædeligt, at danskerne - private såvel som selvstændigt erhvervsdrivende - har taget dagsbeviserne til sig i så stort et omfang. Det viser tydeligt, at der har været et behov for en smidiggørelse af regelsættet omkring gulpladebiler, siger Bo Sandberg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11