23948sdkhjf

Malermester blev presset ud over kanten

Henriette Mørup Sørensen startede firma lige op til finanskrisen. For hende er ærekærhed og vilje vejen frem
Malerfirmaet HMS v/ Henriette Mørup Sørensen har efterhånden 10 år på bagen. Hun startede sin virksomhed, lige inden finanskrisen for alvor tog fart.
– Jeg har aldrig mærket noget til den. Hvor alle andre gik ned i omsætning, så gik jeg op i de år, som folk kaldte finanskrisen, siger hun, da Mester Tidende møder hende en fredag formiddag i Ballerup.
– Jeg har aldrig mærket det, og det er kun positivt, for der er selvfølgelig nogen, der er kommet i klemme under finanskrisen. Men jeg tror, det var lidt som en hård vinter og rotter, var jeg ved at sige. Der blev ryddet rigtig meget op, både blandt folk, som ikke havde penge til det, de gerne ville, og dem der var tilbage, og som skulle have malet, de havde rent faktisk også råd til det, fortsætter hun.

Godt forbillede for sine børn
Henriette Mørup Sørensen er en løvinde. Det er hendes stjernetegn, som hun går meget op i. Det er et ildtegn, og det kendetegner hendes natur - kontant og ligefrem.

– Mand er der ikke nogen af, og børnene er store. Den jeg svigter mest er måske min hund. Der er kun mig, og jeg synes i virkeligheden, at man er et godt forbillede for sine børn, hvis man lærer dem at klare sig selv, og arbejde for det man tror på, siger hun.

Selv havde hun valget om at komme på kontanthjælp lige inden hun blev selvstændig – det eller også at gå på arbejde med en beskadiget skulder efter et grimt cykelstyrt.
– Jeg var tvunget til enten at raskmelde mig, men min skulder kunne ikke klare fuld tid, og så ville jeg i stedet komme på kontanthjælp. Så var der kun en mulighed, det var at starte selvstændigt med fire eller fem timer om dagen i stedet for.

Presset ud over kanten
– Jeg blev presset lidt ud over kanten, siger Henriette Mørup Sørensen og fortsætter:
– Man tænker, det var modvind, og så var det egentlig medvind. Det er mærkeligt, for det bedste, der nogensinde er sket, det er, da at jeg er startet for mig selv. Hvis ikke det var sket, var jeg måske stadig gået rundt som ansat og tænk ææh, bare jeg turde, eller bare jeg gjorde, siger hun.

Men selvom det nu er 10 år siden, Henriette Mørup Sørensen startede selvstændigt, så har hun ingen ambitioner om at udvide forretningen og få ansatte.
– Jeg kan faktisk bedst lide, at jeg selv ved, hvad det er jeg har lavet galt, hvis jeg har lavet noget galt. Så slipper jeg også for at det lyder som dårlige undskyldninger og fralægger mig ansvaret. Der er kun en der har været derude, og det er mig, siger hun.

Årets Håndværker 2014
Henriette Mørup Sørensen har været nomineret fem ud af seks gange til Årets Håndværker. Det var hun også i år, men selvom det kun er blevet til en enkelt sejr tilbage i 2014, så er hun alligevel godt tilfreds med nomineringerne.

– Jeg mener, det var i 2013, at jeg ikke var nomineret. Jeg havde kun fået gode anmeldelser, og da de inviterede mig ind for at se showet alligevel, ville jeg overhovedet ikke sætte mine ben derinde. Så jeg kom slet ikke. Jeg tænkte hvad i himlens navn er det for et system, i regner efter, siger hun og slår en høj latter op, inden hun fortsætter:
– Jeg var børnefornærmet ud over det normale. Det synes jeg bare var så uretfærdigt. Så ja, det betyder rigtig meget. Det er min ærekærhed, der gør det. Jeg lægger også meget mere i det end bare arbejde.
Du kan sikkert godt finde en maler, der er dygtigere end mig. Men det er ikke kun det, det handler om. Det handler også om god service og at give kunderne en god oplevelse og om tillid.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172