23948sdkhjf

Vindspærreplader kan stå uafdækkede op til et år

Cembrits vindspærreplader stærkere end først antaget. Derfor forlænges eksponeringstiden
Bygningers evne til at modstå vind og fugt i det barske, danske vejr er kommet højt på dagsordenen i byggebranchen, efter MgO-sagerne er begyndt at rulle. Den øgede opmærksomhed på fugt i konstruktionen og bygningernes tæthed kan også tydeligt mærkes hos byggematerialeproducenten Cembrit. Her er salget af de fibercementbaserede vindspærreplader Windstopper steget markant, og nu optimerer Cembrit Windstopper-programmet bl.a. ved at udvide eksponeringstiden.

En omfattende test, som er udført af Bunchs Bygningsfysik viser, at Cembrit Windstopper ikke optager fugt. Desuden er eksponeringstiden, hvor pladen kan stå uafdækket, steget fra 6 til 12 måneder for Windstopper Extreme, der er Cembrits stærkeste vindspærre. Eksponeringstiden for Windstopper Basic er ligeledes fordoblet fra 3 til 6 måneder, mens Light er gået fra 1 til 3 måneder.

- Fremstillingsprocessen i Cembrits vindspærreplader er uændret, men Windstopper er stærkere, end tidligere test viste. Den seneste test påviser, at vi holder, hvad vi lover – og mere til. Det giver endnu større tryghed for vores kunder, og samtidig giver den forlængede eksponeringstid en øget fleksibilitet til byggeprocessen. Vindspærren kan monteres, når det passer ind i bygge-flowet uden hensyntagen til en meget kort tidshorisont for montering af den ydre klimaskærm. Denne del af byggeprocessen bliver dermed mindre sårbar overfor uforudsete forsinkelser, siger Mogens Fisker, adm. direktør i Cembrit.

Nye krav til samlinger
Den øgede eksponeringstid og tilhørende produktgaranti kræver, at forskellige montagekrav overholdes i samlingerne af pladerne, f.eks. anvendelse af Cembrits nye Windstopper-tape. Det gælder i særlig grad, når der bygges i højden og med delvist åbne facader, hvilket nogle arkitekter og entreprenører, ifølge Mogens Fisker, tidligere har været tilbageholdne med.

- Kravene til montagen stiger i takt med bygningens højde, da vindbelastningen bliver større jo højere man kommer op. Her skal facaden virkelig kunne stå imod vejrliget. Men når vindspærren er garanteret tæt ved brug af tape eller fugemasse, bør der ikke være nogen betænkninger ved at bygge i højden med delvis åbne facader, siger han.

Mere detaljeret montagevejledning
Mange kunder har desuden efterspurgt uddybende information om, hvordan Cembrit definerer en delvis åben eller lukket facade, så der ikke opstår tvivlsspørgsmål omkring montagen og produktgarantien. Derfor har Cembrit udarbejdet en ny montagevejledning, der specificerer montagekravene og uddyber med endnu flere illustrationer og forklaringer.
Derudover har Cembrit for nylig også lanceret Windstopper Extreme i farven antracit for at tilgodese arkitekter og bygherrer, der arbejder med delvist åbne facader. Her vil vindspærren være delvist synlig, og den mørkegrå plade giver et andet arkitektonisk udtryk end den originale naturgrå plade.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094