23948sdkhjf

Digitalisering kræver stærke ledere

VVS 17: Digitalisering er også et spørgsmål om ansvarlig ledelse og du slipper ikke for at sætte dig ind i tallene siger Klaus Kvist Rasmussen.
Vil du have succes med it-værktøjer som virksomhedsejer, kræver det, at du også selv tager et ansvar og finder ud af, hvad dit formål er med digitalisering.
På fagmessen VVS ’17, som åbner i Odense i dag er der på konferenceprogrammet bl.a. fokus på ”Fremtidens installatør", Og på åbningsdagen lægger EG Byg & Installation op til paneldebat.

- I takt med, at projekterne bliver mere og mere komplekse, er det også nødvendigt at indføre it-værktøjer hos vvs-installatøren. Med it-værktøjer kan installatøren holde styr på projekter og økonomi og dermed sikre overlevelse i konkurrencen. Men vvs-installatøren kommer ikke sovende til digitaliseringen og de gevinster og fordele, den kan føre med sig, siger direktør Brian Sørensen fra EG Byg & Installation

- Et moderne økonomisystem giver den fornødne indsigt i forretningen, og installatøren kan få et godt overblik over sine data. Det gælder både på kort sigt, hvor det hurtigt står klart, om dækningsbidraget på de enkelte sager er godt nok, og på længere sigt, hvor installatøren kan se, hvad forretningen bygger på. Men selvom digitalisering medvirker til at opstille nogle væsentlige scenarier og nøgletal, er det stadig installatøren selv, der skal tage beslutningen, hvis der eksempelvis er projekter, der giver underskud hver gang, fremhæver han.

Han bakkes op af Klaus Kvist Rasmussen, der er revisor og har mange års erfaring med effektiv økonomistyring og forretningsudvikling inden for branchen.

- Jeg ser desværre somme tider virksomheder, der ikke handler ud fra resultaterne i deres data, og så nytter digitaliseringen ikke. Det er jo gammel latin, at du skal være klar over, på hvilke områder din virksomhed tjener sine penge. Her kan it-systemet vise dig, hvor du har din kerneforretning. Er der projekter med dårlig økonomi, er det dog dig selv, der skal være klar til at tage beslutningen og afvise at tage den type opgaver ind, siger Klaus Kvist Rasmussen.

IT giver overblik over forretningen
EG Byg & Installation lancerer i næste uge en samlet IT-løsning udviklet specielt til installatører. Direktør Brian Sørensen fremhæver, at en af styrkerne ved den nye løsning er det dashboard eller skærmbillede, der automatisk og i realtid viser brugeren de nøgletal, der er vigtige for at holde styr på forretningen.

- Et dashboard skal give virksomhedsejeren et konstant indblik i økonomien på såvel de enkelte sager som på hele forretningen. Samtidig kan det være en let tilgængelig smutvej til efterkalkulation på de afsluttede sager, så brugeren altid kan vurdere, hvilke sager der er de mest lønsomme. I EG One har vi valgt de væsentligste kriterier ud på forhånd, men det er vigtigt, at dashboardet også nemt kan tilpasses til individuelle behov af brugeren selv. Og det kan det, fordi alle data er samlet i løsningen" siger Brian Sørensen.

Data skal have et formål
Mens digitaliseringen kan gøre det tydeligt, hvad din virksomhed er eller skal være særligt god til, skal du også selv være bevidst om, hvad du vil have ud af digitaliseringen. Når du gør dig umage med at indsamle data om din virksomhed ved eksempelvis at registrere tid og materialer, skal du også sørge for at høste gevinsterne.

- Ud over de langsigtede gevinster kan du også her og nu få kontante fordele ud af digitaliseringen. Et integreret it-system gør dig i stand til løbende at fakturere korrekt uden besværlig administration, og det betyder meget for din likviditet. Og i det daglige sparer du tid på administration, når du kun behøver at behandle tingene én gang, før de færdige og bogført i systemet. Hvis du vil navigere efter en stram projektstyring og spare flere ressourcer i din virksomhed, kan du bruge data i systemet til at vurdere færdiggørelsesgraden af de igangværende sager. Vil du have succes med digitalisering, er det også et spørgsmål om ansvarlig ledelse – du slipper ikke for at sætte dig ind i tallene, siger Klaus Kvist Rasmussen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081