23948sdkhjf

GVL Entreprise bygger ny svømmehal

Frederikssunds nye svømmehal til 75,5 mio. kroner får 10 baner og åbner i 2019

Med et forslag der rummer en enkel og skulpturel arkitektur har GVL Entreprise A/S vundet totalentreprisekonkurrencen om opførelse af Frederikssunds nye svømmehal.

Vinderforslaget er udarbejdet sammen med underrådgiverne GPP Arkitekter, Bay Arch, rådgivervirksomheden Moe og Aqua-Teknik, og selve svømmehallen får et 25 gange 25 meter bassin med 10 baner.

- Svømmehallens forskellige områder er godt tænkt sammen, og der er spændende niveauforskelle i bassinområdet. Vinderforslaget udmærker sig også ved, at det enkelt kan lade sig gøre at koble idrætshaller på mod øst og vest, som skitseret i idrætsbyens helhedsplan, siger Morten Skovgaard (V), formand for bedømmelseskomiteen og Fritidsudvalget i Frederikssund Kommune i en pressemeddelelse.

Svævende tag
Den kommende svømmehal til 75,5 mio. kroner åbner i 2019 og bliver en del af del af Frederikssunds nye idrætsby.

Bygningen får et stort, svævende tag og udnytter områdets skrånende terræn på optimal vis, hvor den indpasser sig naturligt i landskabet med sine kobberfarvede facader og store glasflader. Desuden er omklædningsrum og loungeområde, der i første omgang skal bruges af fodboldspillere, placeret i en fløj ud mod forpladsen.

- Frederikssund Kommunes projekt, både det enkeltstående med svømmehallen, men også den overordnede strategi for området, var noget vi meget tidligt kunne føle en meget stor respekt for. Visioner der har den størrelse og grundighed var noget vi simpelthen ville være en del af, siger tilbudsansvarlig Rasmus Bertelsen fra GVL Entreprise i en pressemeddelelse.

Ud over det store bassin får svømmehallen et børne- og øvelsesbassin samt et børne- og wellness-bassin og et bassin til teknisk træning og genoptræning.

Disse elementer var på forhånd besluttet af byrådet og en præmis i udbuddet. Der er også i vinderprojektet formuleret tilvalgsmuligheder - herunder muligt tilkøb af vipper og rutschebane - som byrådet skal tage stilling til.

Den nye svømmehal skal ligge i den kommende idrætsby, hvor et hold bestående af Domus Arkitekter, Schul Landskabsarkitekter, Jens Wessberg Rådgivende Ingeniører samt AB Clausen Rådgivende Ingeniører har vundet rådgiverkontrakten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109