23948sdkhjf

Pas på forældede fakturakrav

Kreditorer, der sendte påmindelser om gæld ud til skyldnere i 2007, skal reagere nu
I andet halvår af 2007 havde mange danske virksomheder rigtig travlt med at sende påmindelser ud til de kunder, der skyldte dem penge. Grunden til det høje aktivitetsniveau var den nye forældelseslov, der trådte i kraft den 1. januar 2008. Nye overgangsregler betød nemlig, at forældelsesfristen for en række krav, herunder gældsbreve, domme mv. var 10 år fra den dag, hvor disse påmindelser kom frem til skyldnerne.

- I de gamle forældelsesregler fra før 2008 var det muligt for kreditorer at afbryde en forældelsesfrist ved blot at sende en påmindelse til en skyldner. Hver gang man sendte en påmindelse om betaling påbegyndte der en ny forældelsesfrist. Men den mulighed blev altså ophævet den 1. januar 2008, forklarer advokat og specialist i inkasso Simon Mortensen fra ADVODAN Lolland-Falster.

- Nu er det snart 10 år siden, at de mange påmindelser blev sendt af sted, og derfor vil der være en lang række krav, der bliver forældede i løbet af efteråret 2017, hvis ikke man reagerer inden da, siger Simon Mortensen og tilføjer, at man kunne fremlægge beviser for sit krav f.eks. i form af være kopier af afsendte breve og udskrift af journalnotater.

Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078