23948sdkhjf

75 år og fuld fart frem

- Jeg har ikke tid til pension – den må vente til jeg bliver gammel nok, mener rkitekt Erik Svanemose, der fylder 75 år i morgen onsdag den 3. maj
Erik Svanemose er altid gået sine egne veje, og faktisk skulle han have været kaptajn-familiens yndige datter, men Erik var ligeglad, og mens andre krøb i ly til hovedstadens hylende luftsirener stak han skrigende hovedet frem på Howitzvejens fødeklinik.

Det var søndag den 3. maj 1942 – femten år senere drog Erik Svanemose på langfart som salondreng hos DFDS på M/S Lemnos og M/S Argentina, som 17-årig gik han i land for sammen med Ivan Haagensen og Erik Hertz at sætte Danmarks første rock’n-roll på plakaten i ”Melvis Rock Band”, og i starten af 1960’erne satte han som landkrabbe karrieren på skinner med uddannelse til tømrersvend, bygningskonstruktør og arkitekt.

Store renoveringsopgaver i eget selskab
Dermed var banen kridtet op, og efter job med ansvar for byggeprojekter i Spanien, Grønland, Sverige og Danmark satte Erik Svanemose i 1980 foden under eget bord med etablering af Byggeselskabet KSK i Roskilde, der over de følgende år blandt andet gennemførte den indtil da største danske renoveringsentreprise af 1600 gårdhave huse i Albertslund, samt renovering af højhusbyggeriet ” Brøndby Strand”.

Aktiviteterne i byggeselskabet vakte betydelig og positiv opmærksomhed ude i branchen og i 1982 blev Erik Svanemose hentet til Rasmussen & Schiøtz som salgs- og marketingschef i koncernens håndværksselskab Ecoterm A/S, hvor han over de følgende knap 16 år blandt andet sammen med Rockwool A/S var primus motor i udvikling og montage af pudsede og isolerede facadeløsninger.

’Multisjak’, ’Prisme’ og ’partnering’
Samtidig stod Erik Svanemose i den periode forrest i udviklingen af nye effektive renoveringsløsninger med nedhejsning af præfabrikerede bade- og toiletrum i byfornyelsesejendomme i Frederiksberg og Københavns Kommune, ligesom han var med til at udvikle og implementere de første præfabrikerede glas- og altanløsninger – opgaver, der med Erik Svanemose som central deltager i 90’erne blev fulgt til dørs af SBS og og Byforyelsesselskabet København gennem forsøgsprojekter med etablering af ’multisjak’ og dagslysprojektet ’Prisme’.

’Byens Netværk’
I 1998 blev Erik Svanemose hentet til Skanska Jensen A/S – det senere Skanska Danmark A/S – som salgs- og marketingchef, og dermed fik Erik Svanemose helt nye muligheder for også med et internationalt sigte at fordybe sig i arbejdet med at udvikle det gode håndværk, partnering og nye samarbejdsformer.

Forsøgsprojekterne med nye samarbejdsformer i byggeriet blev en betydelig succes og banede med Erik Svanemose som en af initiativtagerne vej for etablering af foreningen ’Center for Byggerenovering’, der for første gang samlede byggeriets virksomheder om fælles og målrettet idéudvikling og videndeling.

I dag har foreningen – nu under navnet ’Byens Netværk’, hvor Erik Svanemose er fast medlem af arrangementudvalget - for længst indtaget en position som et centralt samlings- og netværkspunkt for byggeriets virksomheder.

Still going strong
Skanska holdt – de sidste år med visitkort fra Skanska Øresund - fast i Erik Svanemose helt frem til pensionsalderen kaldte i 2009.

Men pension stod ikke lige på agendaen for Erik Svanemose, der efter nogle måneders jordomrejse igen satte foden under eget bord som selvstændig seniorrådgiver for byggeriets virksomheder, og i dag bruger Erik Svanemose sit livslange netværk til som konsulent og rådgiver at åbne døre til opgaver for entreprenørselskaberne Adserballe & Knudsen A/S, CG Jensen A/S, P-Plan og Momentum Research & Development A/S.

Globetrotter
Sideløbende med jobbene som rådgiver og konsulent har Erik Svanemose dog valgt at skrue den ugentlig arbejdstid ned til under fyrre timer til fordel for familien og fru Theresia, med hvem Erik Svanemose til juni kan fejre guldbryllup.

Men tiden er alligevel knap, for fritidens timer er tæt besat med jagt og fiskeri, ugentlige gymnastik og dansetimer, kortklub og madklub samt – ikke mindst - store udlandsrejser, hvor Theresia og Erik Svanemose de seneste år som globetrottere har indtaget alle klodens verdensdele fra Nord- og Sydamerika over Grønland og Europa til mellem- og fjernøsten, Australien, New Zealand og Afrika.

Og - musikken er stadig en hjørnesten i livet hos Erik Svanemose, men trommerne er skiftet ud med guitar og klaver, og selv om de svingende rytmer stadig trækker på dansegulvet, er det viser og evergreens, som i dag står på tapetet, når Erik Svanemose slipper arbejdsdagen for i privat regi at spille op til festligt lag for venner og familie.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095