23948sdkhjf

Ny app beskytter din krop mod solen

Beskyt dit vigtigste værktøj – Pas på din krop i solen. Det er hovedbudskabet i en ny kampagne, som Kræftens Bekæmpelse, TrygFonden og 3F står bag
Det er dejligt at arbejde udendørs - især når det er varmt. Det betyder dog også, at man som udendørsarbejder udsættes for meget uv-stråling fra solen i løbet af arbejdsdagen. Udsættelse for uv-stråling øger risikoen for hud- og modermærkekræft, og folk, der arbejder udendørs, har dermed et erhverv, der potentielt kan være sundhedsskadeligt.
3F og Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne har en fælles interesse i, at solbeskytte udendørsarbejdere.
Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne vil gerne forebygge hud- og modermærkekræft blandt alle danskere – herunder folk, der arbejder udendørs.

- Solkampagnens tre solråd om skygge, solhat og solcreme er relevante at følge for alle om sommeren i Danmark – uanset om du arbejder udendørs eller ej, men i denne indsats forsøger vi at give tips til solbeskyttelse, der er skræddersyet til en arbejdsdag, der foregår udendørs. For en udendørs arbejder, hvis arbejde ikke kan rykkes ind i skyggen, kan det f.eks. være en ide at holde frokostpause i skyggen, og bruge både tøj, hat og solcreme til at beskytte kroppen, når man er ude i solen, siger Peter Dalum, projektchef i Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne.

En overset faktor
3F har samtidig en interesse i at beskytte medlemmerne fra et arbejdsmiljø, de kan blive syge af, og her er solbeskyttelse en vigtig, men ofte overset faktor.
- Vores oplevelse er, at sikkerhed står højt på dagsordenen på de fleste arbejdspladser, men det er sjældent, at solbeskyttelse er noget, som arbejdsgiveren er opmærksom på. Vi så selvfølgelig gerne, at arbejdsgiveren gjorde mere for solbeskyttelse på arbejdspladsen, men heldigvis er der også meget, man selv kan gøre som medarbejder. Vi håber, at denne indsats vil sætte fokus på problemstillingen på de danske udendørs arbejdspladser, siger Tina Christensen, næstformand i 3F.

I den nye indsats til de udendørsarbejdende vil solrådene blive formidlet via foldere og plakater, der sendes ud til 3Fs lokale kontorer. Der er både gode råd til den enkelte medarbejder og gode råd til arbejdsgiveren.

App beskytter mod solen
Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne har sammen med Miljøstyrelsen, Sundhedsstyrelsen og DMI udviklet den gratis app ’UV-INDEKS’. Den fortæller dig, hvad uv-indekset er lige dér, hvor du befinder dig – uanset om du nyder forårssolen i Danmark eller er rejst sydpå til varmere himmelstrøg.
Appen kan nemlig tjekke den aktuelle uv-prognose på over en million lokationer i hele verden.
Appen er gratis og kan hentes i Google Play eller AppStore.
Læs mere om app'en her


Sådan bruger du uv-indekset

Hvis uv-indekset er 3 eller derover, skal du solbeskytte dig. Følg de tre prioriterede solråd: skygge, solhat og solcreme. Brug skyggen, som er den bedste solbeskyttelse, og beskyt dig med solhat, tøj og solbriller, hvor skyggen ikke dækker. Brug solcreme, hvor skygge eller tøj ikke beskytter din hud.

0 - 3: Lav uv-intensitet
Lille risiko for solskoldning. Solbeskyttelse er ikke nødvendig, med mindre du har meget lys hud.

3 - 6: Moderat intensitet
Moderat risiko for solskoldning. Søg så vidt muligt skygge mellem 12 & 15. Brug tøj, hat og rigeligt med vandfast solcreme, som har faktor 15 samt UVA- og UVB-beskyttelse.

6 - 8: Høj uv-intensitet
Stor risiko for solskoldning. Søg skygge mellem 12 & 15. Brug tøj, hat og rigeligt med vandfast solcreme, som har faktor 15 samt UVA- og UVB-beskyttelse.

8 - 10: Meget høj intensitet
Meget stor risiko for solskoldning. Bliv så vidt muligt inden døre mellem 12 & 15. Hvis du skal være ude midt på dagen, bør du søge skygge og beskytte dig med tøj, hat, solbriller og rigeligt med vandfast solcreme, som har faktor 30 samt UVA- og UVB-beskyttelse.

10+: Ekstrem uv-intensitet
Ekstrem risiko for solskoldning. Bliv så vidt muligt inden døre mellem 12 & 15. Hvis du skal være ude midt på dagen, bør du opholde dig i skyggen. Beskyt dig med tøj, hat, solbriller og rigeligt med vandfast solcreme, som har faktor 30 samt UVA- og UVB-beskyttelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095