23948sdkhjf

Hold tidsplanen med sprøjtespartel

Sprøjtespartel vinder frem i byggeriet. Specielt ved nybyggeri kan sprøjtespartel være en økonomisk gevinst
For to år siden etablerede Jørgen Pedersen sig som selvstændig med speciale i sprøjtespartel. Siden er det kun gået en vej for JP Spartel: Fremad. Jørgen Pedersen vurderer, at 75 pct. af al nybyggeri i dag anvender sprøjtespartel. En fordobling på to år, hvor malermestrene for alvor har fået øjnene op for de tidsmæssige og økonomiske fordele.

Han har lige afsluttet 84 lejligheder i Nordhavn og spartler nu 80 lejligheder i et nybyggeri i Valby i underentreprise. De tre mand spartler lofter og vægge i en lejlighed på bare halvanden time.
-I forhold til rullespartel er sprøjtespartel langt hurtigere, og resultatet er bedre, siger Jørgen Pedersen, JP Spartel og fortsætter:
-I tidsplanen kan malermesteren vinde et par dage og spare omkostninger. Der er en klar gevinst mange gerne tage hjem.

For en malermester er spørgsmålet, hvornår det betaler sig at investere i sprøjteudstyret, som koster fra 60.000 for et mindre anlæg til godt 100.000 kroner for at stort anlæg.
-Merproduktionen i forhold til rullespartel betød, at investeringen var tjent hjem på 15 uger. Heri medregnet, at der gik et par dage med at få rutinen med den nye arbejdsproces, og det tager tid at rigge til før og rengøre efter arbejdet.
Har man kun brug for udstyret nu og da, er en udvej at leje det hos Titan-importøren GA Hansen. Men tallene viser, at der er god økonomi i et anlæg, når man har flere opgaver. Specielt hvis man vil byde på opgaver i nybyggeri, er sprøjtespartel så meget hurtigere.

Parcelhus på kun fire dage
Der er ikke en klar tommelfingerregel for, hvor stor opgaven skal være for, at sprøjtespartel betaler sig. Et nybygget parcelhus på 150 m2 kan fuldspartles og være klar til maling på fire dage, oplyser Jørgen Pedersen.

SP Spartel har fem mand og to anlæg, og mange opgaver er i underentreprise.
Han påpeger, at man skal vælge sit udstyr med omtanke. Og bruge det med omtanke. Det høje tryk på den tungt flydende spartelmasse slider på stempler og dyser.
-Vi har de bedste erfaringer med Titan sprøjteanlæg. Vi smører de bevægelige dele hver morgen. Vi rengør og skifter dyser, når de er slidt. Nogle pumper kan flytte spartelmassen 50-90 meter, men lange slanger slider for meget på hydraulikken. Jeg kører max 22,5 meter.

SP Spartel har også anskaffet Titans nye ergonomiske pistoler, som mindsker belastningen på armen og kroppen. GA Hansen, der er officiel Titan importør i Danmark oplyser, at malermestrene kan få rådgivning om valg af type af anlæg og om ergonomi, når de overvejer et.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234