23948sdkhjf

Bygma-elever i praktik I Nordatlanten

To elever fra Bygma har været på 2 ugers praktik i det islandske datterselskab Húsasmiðjan.
Julie Munk Kolmos og Natasha Gyrstinge Jensen, der er handelselever i hhv. Bygma Odense og Bygma Viby Sjælland, er netop hjemvendt efter 2 ugers praktik i hver deres Bygma-forretning i Reykjavik. Opholdet bød desuden på besøg hos Bygma Gruppens islandske hovedkontor og et udvalg af de øvrige 28 Bygma-ejede forretninger og filialer på øen; bl.a. en helt ny proff-forretning der åbner om kort tid. Det har været to tætpakkede uger med mange indtryk både på det faglige og det personlige plan.

- Jeg er overrasket, over hvor store forretningerne er og bredden i sortimentet. Tømmer og butiksvarer kommer med skib, og leveres til store centrale lagre, fortæller Julie.
- Det har været fantastisk lærerigt at få indblik i nye arbejdsgange og at få mulighed for at arbejde på en anden måde end jeg er vant til, siger hun.
Natasha supplerer:
- Det har været sjovt at få lov at ekspedere de islandske kunder; det gik fint på engelsk. Men det var også spændende at hjælpe med udstillinger og at gøre butikken salgsklar. Og så har jeg fået kendskab til nye produktgrupper, som vi ikke har i forretningen herhjemme, f.eks. blomstervarer og VVS-artikler.
Natasha er straks efter hjemkomsten i gang med at arrangere en udstilling i ”sin” butik i Viby Sj., hvor hun tager den nye læring omkring mersalg og kundebetjening i anvendelse.

Det er første gang Bygma Gruppen sender elever i praktik i et af sine udenlandske datterselskaber.
- Vi er en nordisk koncern, og det er derfor oplagt at udnytte de synergier vi kan hente på tværs af landegrænserne. Vi har givet vores elevuddannelse et løft, og har nu også mulighed for at tilbyde udvekslingsophold som led i uddannelsen, siger HR-direktør Anette Sondrup.

STØTTE FRA EU
Praktikopholdet er blevet til igennem Erasmus+, som er et EU-projekt, der støtter elever i Europa i at komme i praktik i andre europæiske lande. Bygmas elever er tilknyttet Business College Syd i Mommark, hvor eleverne tager deres handelsuddannelse. Programmet for praktikopholdet er blevet til i samarbejde mellem Bygma og skolen

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125