23948sdkhjf

Oldermand tager to år mere

Brolæggerlaugets oldermand fortsætter på posten og sætter bl.a. fokus på efteruddannelse
Brolæggervirksomhederne i Dansk Byggeri og deres samarbejdspartnere efteruddanner sig som aldrig før, og der er kommet flere medlemmer til Brolæggerlauget. Sådan lød status på den årlige generalforsamling, hvor oldermand Claus Johnsen sagde ja til to år mere i spidsen for lauget

I beretningen fortalte oldermand Claus Johnsen bl.a. om succesen med heldagskurser for tilsynsførende i landets kommuner samt til landskabsarkitekter, arkitekter, rådgivere og bygherrer. Kurset giver dem en gennemgang af den nye brolægningsstandard DS 1136, og hvad man som tilsyn og bygherre kan stille af krav. Deltagerne får desuden gode råd om projektering af belægningsopgaver.

- Vi får mange positive tilbagemeldinger fra vores medlemsvirksomheder, som kan mærke, at de tilsynsførende har fået ny ekspertise, og om kommuner, der gør meget mere ud af at sikre, at deres projekter udbydes til fagfolk, som kender til reglerne og kravene i DS 1136, fortalte oldermand Claus Johnsen.

Nye medlemmer
På medlemssiden kunne oldermanden gøre status: Ingen udmeldinger og fire nye medlemmer (M.S. Brolægning ApS bosiddende i København, Kim Christiansen Brolægning ApS fra Gilleleje, Davidsen Brolæggerfirma ApS fra Holstebro samt brolæggermester Bo Kepp fra Vordingborg).

- Vi er glade for at kunne byde de nye medlemmer velkommen. Vi har et stærkt fagligt netværk og mulighed for at få hjælp af Dansk Byggeris sekretariat, der bistår med alt det juridiske for eksempel i forhold til at ansætte lærlinge eller i forbindelse med faglige vurderinger, ligesom virksomhederne også er omfattet af Byg Garanti, der per 1. juli 2017 giver kunderne en garanti på op til 150.000 kr. i garantisum pr. byggesag, sagde oldermand Claus Johnsen og tilføjede:

- Vi kan også konstatere, at det ikke kun er de udførende virksomheder inden for brolæggerfaget, som melder sig ind hos os. Også leverandører har ønsket et tættere fagligt fælleskab med Brolæggerlaugets medlemmer, og det har de seneste to år været muligt med et interessemedlemsskab.

På generalforsamlingen fik oldermand Claus Johnsen som nævnt Brolæggerlaugets fulde opbakning til at fortsætte på posten, ligesom også bestyrelsesmedlemmerne Nicolai Palm Hougaard Svendsen og Kasper Thomsen blev valgt til tage endnu en tørn i Brolæggerlaugets bestyrelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157