23948sdkhjf

Stiger skal være mere sikre fra årsskiftet

ZARGES lancerer produkter som lever op til nye sikkerhedskrav allerede et halvt år før ny norm indføres
Pr. 1. januar 2018 træder en revideret udgave af stigenormen EN 131 i kraft. ZARGES er som de første i Europa klar med produkter, der overholder normens reviderede krav. Og ZARGES er klar med produkterne allerede fra i dag - et halvt år inden reglerne gør sit indtog.

- Vi er de første på det europæiske marked til at lancere en række produkter, der overholder de reviderede regler. For os er sikkerhed på arbejdspladsen alfa omega, og derfor har vi valgt at lancere produkterne allerede fra 1. juni i år – altså et halvt år i forvejen, siger ZARGES’ direktør Jan Fahlgren.

De nye regler betyder, at stiger skal opfylde flere og strengere krav. Enkelt-, skyde- og hejsestiger længere end 3 meter skal være monteret med stabilisator, stigeskoene skal være ekstra skridsikre, mens normen EN-131 bliver delt op i kategorierne professionelle og ikke professionelle (private).

- Det er ændringer, der virkelig batter. Ud over at ændre på det visuelle udtryk skydes sikkerheden endnu mere i vejret. Og det er vi jo ekstremt glade for, lyder det fra Jan Fahlgren.

Grundige forberedelser
Hvert år anmeldes mere end 40.000 arbejdsulykker til Arbejdstilsynet. Det forventes, at de nye regler kan få det tal til at falde.
ZARGES vil være med til at fremme udviklingen i en positiv retning. Derfor har forberedelserne inden regelændringerne været grundige og stået på i en længere periode.

- Vi har i løbet af 2016 udviklet vores produkter, så de svarer til de nye standarder. Derudover har vi sikret god kommunikation til vores største samarbejdspartnere, så de også er opmærksomme på regelændringerne. Vi er mere end klar til, at reglerne træder i kraft ved årsskiftet, understreger Jan Fahlgren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081