23948sdkhjf

Surmuleri om social dumping

Mestre er ikke samvittighedsløse og de spekulerer ikke i social dumping. Alle sammen!
Selvom man af den offentlige debat godt kunne forledes til at tro, at samvittighedsløse mestre har gjort det til en sport at bruge social dumping til profitmaksimering og spekulere i arbejdsulykker, så er virkeligheden en anden.

Nu kan man jo ikke sammenligne social dumping og arbejdsulykker, men der er nu alligevel en fællesnævner, hvis man kigger på, hvordan byggeriets organisationer bruger begreberne til at banke hinanden i hovedet med.

For flere år tilbage fandt Dansk Byggeri og arbejdstagerorganisationerne frem til et fælles fodslag om at reducere antallet af arbejdsulykker i byggeriet. Selvom den indsats desværre ikke altid afspejler sig i antallet af arbejdsulykker, så har man viljen og målet tilfælles. Og man har erkendt, at man har et fælles ansvar, som man skal løfte sammen.

Så langt er man ikke nået, når det gælder om at løse problemerne med social dumping. Her slår man stadig hinanden i hovedet og peger fingre på trods af, at man måske rigtig langt hen ad vejen er enige.

Selvom striden mellem Dansk Byggeri og 3F’s Byggegruppe i øjeblikket foregår via debatindlæg bl.a. her på Mestertidende.dk, så er det da også en form for dialog! Om end i den lidt surmulende og destruktive ende.

Måske kunne man over en god frokost eller en kop kaffe på en københavnsk café få talt tingene igennem og udpege et fælles mål om hvordan byggeriet håndterer problematikken omkring social dumping. Sammen!

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143