23948sdkhjf

Rørcenterdagene er branchens Folkemøde

For udstillerne på Rørcenterdagene er fællesnævneren dialogen med kunderne – uanset om man deltager for første gang eller har været med mange gange tidligere
Da den 15.udgave af Rørcenterdagene, som er vand- og afløbsbranchens faglige mødested, lukkede på Dansk Teknologisk Institut i Taastrup i går eftermiddag efter to hektiske udstillingsdage, var der både træthed og tilfredshed at spore blandt de besøgende, udstillerne og arrangørerne.

Messen holdes hvert andet år og er en målrettet platform for præsentation af højt specialiserede produkter og metoder og vidensdeling mellem fagfolk. Netop den cocktail kombineret med et omfattende og aktuelt konferenceprogram gør Rørcenterdagene til noget specielt:

- Vi udstiller på Rørcenterdagene fordi vi her møder vores kunder og kan vise dem hvad vi formår. Her møder vi både beslutningstagere, rådgivere og slutkunder og den faglige snak vi har med dem er simpelthen uvurderlig for os, siger direktør Jens Pedersen, Uponor, som blandt andet har sortimentet af VA-produkter med på udstillingen.
Selvom Uponor ikke lever af at sælge pølser, så spiller de lange røde af slagsen dog en rolle på Uponors stand:

- Efter første dagen på forrige udstilling havde vi langet ca. 900 pølser over disken. I år har vi på første dagen uddelt hele 1.200. Så også på det punkt lever udstillingen op til forventningerne, siger Jens Pedersen med et smil.

Arkil er debutant
Mens Uponor er veteran på udstillingen, så er Arkil debutant og også her er det dialogen med kunderne, der har førsteprioritet:
- Vi har især fokus på klimatilpasningsopgaver. Vi har mange faglige kompetencer på tværs af virksomheden som vi kan sætte i spil i forhold til at løse netop den type opgaver, forklarer divisionsdirektør Claus Lundgaard.

Han lægger især vægt på at fortælle de besøgende, at Arkil blandt andet råder over avanceret udstyr til tunnelering og no-dig løsninger i forbindelse med etablering af bassinledninger og afløbssystemer til håndtering af de stigende mængder af regnvand.
- Vi har ikke etableret en egentlig klimastilpasnings-afdeling i organisationen. Men vi har til gengæld optimeret mulighederne for at sætte de nødvendige kompetencer i spil på tværs af vores afdelinger, så vi kan løse både komplekse og små klimasikringsopgaver, oplyser Claus Lundgaard.

Flygter fra Folkemødet
Blandt de mange besøgende på Rørcenterdagene er kloakmester Martin Kjølby og kloak- og kontormand Brian Hansen. Deres besøg er meget målrettet:
- Vi skal lure lidt på LAR-løsninger (Lokal Afledning af Regnvand, red) og så skal vi jo lige se om der er produkter som er bedre eller billigere end de produkter vi bruger i dag, siger de to som har taget turen fra Bornholm til Taastrup. Martin Kjølby er som nævnt selvstændig, mens Brian Hansen arbejder hos solskinsøens største entreprenørfirma, PLE A/S.

- Jeg er flygtet fra Folkemødet i Allinge, hvor jeg bor, for at besøge Rørcenterdagene og få en god tur sammen med Brian, som jeg arbejder meget sammen med i det daglige, siger Martin Kjølby. Han har i øvrigt lejet sit hus ud i forbindelse med Folkemødet.

- Og så har jeg lige fået besked om, at der er en stoppet håndvask i huset. Lidt pinligt, når man nu er kloakmester, griner Martin Kjølbye inden han forsvinder ind på Water Systems stand. Minirenseanlæg og kloakering i det åbne land er nemlig også et af de område, de to bornholmere lige skal lure på.
Med 112 udstillere fordelt på 151 stande har der været masser at kigge på for de besøgende. Op i mod 4.000 lagde vejen forbi Rørcenterdagene 2017, som dermed matcher den foregående i 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.222