23948sdkhjf

Solafskærmning uden udvendig montage

Når udendørs afskærmning ikke er muligt er der også effektive metoder indefra
Glasfacader fortsætter med at dominere arkitekturen på kontor- og erhvervsbygninger. Glas udvisker grænsen mellem inde og ude og skaber et indbydende miljø med masser af dagslys.

Men fri passage til solens stråler kan gøre arbejdsmiljøet ulideligt på grund af høj varme og blændende lys. Traditionelt har udvendige afskærmninger været den mest anvendte løsning, men på mange bygninger er det ikke muligt at montere den nødvendige solafskærmning på facaden. Det kan skyldes tekniske udfordringer, at bygningen er fredet, eller slet og ret fordi ejeren ønsker et bestemt design uden udvendige screens, skodder eller markiser.

Bundet af lejekontrakten
Som en løsning på problemet lancerer den fynske leverandør til byggebranchen Mogens Rasmussen A/S nu dugtypen Silverscreen fra den hollandske producent Verosol, der kan monteres på rullegardiner fra den producenten Luxaflex. Det ny tekstil reflekterer 82 pct. af solstrålerne og giver dermed markedets mest effektive beskyttelse mod overophedning og blændende sol.

– Ofte binder virksomheder sig i lejekontrakten til at lade facaden stå uforandret, og det er en udbredt misforståelse, at udvendig afskærmning er den eneste mulighed for at afværge solens stråler. Med indvendige rullegardiner med dug fra Verosol kan virksomheder, der før ikke har haft mulighed for solafskærmning, sikre medarbejderne et sundt indeklima uden overophedning og blændende lys, siger Kim Germansen, som er projektleder hos Mogens Rasmussen A/S.

Aluminium reflekterer solstrålerne
Det særlige stof fra Verosol er elektrisk påført et tyndt lag aluminium på ydersiden. Det er denne metalbelægning, der reflekterer solstrålerne og dermed varmen, samt lukker af for det blændende indirekte lys. Dermed kan selv helt hvide rullegardiner med høj gennemsigtighed bruges til at reflektere solstrålerne.
Mogens Rasmussen A/S har bl.a. oplevet stor efterspørgsel fra flere grønlandske virksomheder, hvor der ofte er lavtstående sol og genskin fra sne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188