23948sdkhjf

Global Timber overtager østjysk konkurrent på hårdtræ

Global Timber, som er en dansk grossist af hårdtræ, køber nu Terp & Stenshøj, som er specialist i international handel med hårdttræ.

Dermed lukker Terp & Stenhøj sit kontor i Vejle, og medarbejderne flytter ind hos Global Timbers hovedkontor i Højbjerg ved Aarhus.

Firmaets hidtidige partnere Erik Terp og Henrik Stenhøj vil fortsat varetage kontakten med deres hidtidige kunder, og begge skal have fremtrædende roller i Global Timbers eksportafdeling.

Ifølge Peter Bæk, som er direktør i Global Timber, er den væsentligste årsag til opkøbet netop et stærkt branchenetværk og nogle langvarige relationer til kunder og leverandører, som Terp & Stenshøj har opbygget over en lang årrække.

- Den danske træbranche er forholdsvis lille. Vi kender hinanden og er gode kolleger i branchen og her i Global Timber er vi imponerede over de resultater Terp & Stenshøj har leveret. Vi har i længere tid haft en dialog om en eventuel overtagelse og vi er glade for, at alting nu er faldet på plads.

Nu er Erik Terp, direktør i Terp & Stenshøj, frem til at skulle gøre det samme som hidtil i en større organisation.

- Vi er glade for, at de gode og stabile relationer til kunder og leverandører, som vi har opbygget siden starten i 2006, nu kan videreføres og udvikles i et fremtidssikret setup. Og vi er især tilfredse med, at den nye ejerkreds består af dygtige branchefolk, som vi kender og respekterer. Der er stort potentiale for synergi fremadrettet og det bliver spændende for os at være del af en større organisation med en ambitiøs vækststrategi, siger han.

Global Timbers opkøb af Terp & Stenshøj sker efter et par livlige vækstår for den århusianske grossist, som sidste år samlede sig i et nyt hovedkvarter i Aarhus-bydelen Højbjerg.

- Med overtagelsen af Terp & Stenshøj vil vi nu øge vores fokus på det internationale marked. Global Timbers overordnede strategi handler bl.a. om balance mellem de indenlandske og de udenlandske aktiviteter og vi forventer at øge vores internationale omsætning med 15 procent i det kommende regnskabsår, siger Global Timbers direktør Peter Bæk.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11