23948sdkhjf

Rasmus render med medaljerne

Ung vvs- og energispecialist får Arbejdsgivernes lærlingepris ”Guldmedaljen”
- Jeg er mødestabil, man kan regne med mig og så har jeg lidt flair for håndværksfaget. Så beskedent svarer Rasmus Vilhelmsen på spørgsmålet om hvorfor han har modtaget så mange priser for sin håndværksmæssige kunnen. Og den unge svend har virkelig fået mange priser. Både erhvervsskolernes pris, en sejr ved DM i Skills og nu Arbejdsgivernes lærlingepris ”Guldmedaljen”.

Ydmyghed er som bekendt en dyd. Men den unge mand er uden tvivl ikke kommet sovende til priserne. Erhvervsskolens udtalelse og hans tidligere mester Claus Sørensen er fulde af rosende ord om både hans faglige dygtighed og hjælpsomhed.
Her taler de om overblik, omhug, matematiske evner og praktisk talent.

- Jeg må have gjort et eller andet rigtigt. Med matematikken har det hjulpet, at jeg har gået på gymnasiet. Derudover fik jeg en god hjælp af lærerne på skolen. Og så går jeg også lidt op i, at jeg gerne vil gøre det godt, siger Rasmus Vilhelmsen.

- Nogen ligger det også lidt naturligt til. Man har måske forældre, der er håndværkere. Men alle kan blive gode håndværkere. Men man skal interessere sig for det og gøre en indsats, siger han.

Rasmus Vilhelmsen var i lære hos Regner & Claus Sørensen VVS ved Vejen. I dag arbejder han hos Bravida på det nye supersygehus ved Herning. Men han kommer stadigvæk engang i mellem til rundstykker hos Regner og Claus Sørensen.

Rasmus Vilhelmsen vil gerne opfordre flere unge til at gå erhvervsskolevejen.

- Der er rigtig gode jobmuligheder. Man kan vælge og vrage. Man kan få et rigtig godt arbejde og kommer hurtigt ud og tjener gode penge, siger Rasmus Vilhelmsen, der overvejer senere at læse videre til vvs-installatør eller vvs-ingeniør.  
Uddannelseschef i Arbejdsgiverne Finn Kyed glæder sig over valget af årets lærling.

- Det er dejligt at kunne fejre Rasmus som årets lærling. Han er én af de få unge, der har valgt en erhvervsuddannelse efter afslutningen af sin studentereksamen. Det kunne jeg tænke mig, at mange flere unge gjorde. Vvs-branchen har stort behov for dygtige svende, der som Rasmus er engageret og løsningsorienteret, siger Finn
Kyed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219