23948sdkhjf

Hvor længe må svendene stå på stigen, mester?

Her kan du få en fornemmelse af, hvad mestre og svende taler om i skurvognen. I dag om nye stige-regler og om hvor længe man må arbejder fra en stige
Mester har været en tur i byggemarkedet for at høre om de nye krav til stiger efter årsskiftet.
- Byggemarkedet vidste ikke så meget, men vi ringede til en af stigeleverandørerne. Og de vidste besked, forklarer mester.

- Det er sådan, at man også fremover gerne må bruge de gamle stiger også selvom der er krav om, at nye stiger fra årsskiftet skal være monteret med stabilisator og stigeskoene skal være ekstra skridsikre, hvis stigen er længere end 3 meter. Der kan også godt være lagre af gamle stiger som er i handlen efter årsskiftet. Og det er også i orden at købe dem, fortæller mester.

Han kan også oplyse, at når man fremover skal købe nye stiger efter de nye krav, så skal man sørge for at købe en stige som er mærket til professionelt brug fordi der fremover vil blive skelnet mellem stiger til professionelle og private.

Nu har mester for alvor talt sig varm og han fortæller også svendene, at det faktisk af Arbejdstilsynets vejledning B.3.1.1-3 fremgår, at man én gang om året skal foretage et eftersyn af sine stiger og bl.a. sørge for, at de er forsynet med brugsanvisning og oplysninger om leverandøren.

- Men, hvor længe må man så arbejde fra en stige ?, spørger en af svendene.

Lige et øjeblik, siger mester og scroller videre på smartphonen, hvor han har hentet Arbejdstilsynets vejledning:

”Løse stiger må kun bruges til arbejde af kortere varighed. Stiger må bruges ved sammenhængende arbejde, der er af længere varighed, og som skiftevis foregår fra stige og fra fast underlag (gulv, terræn o.l.), hvis den sammenlagte tid, som stigen bruges, ikke overstiger en tredjedel af den ansattes daglige arbejdstid.

Den enkelte periode, hvor der arbejdes fra stige, bør ikke overstige 30 min. Arbejdet bør herefter afbrydes af andet arbejde, som ikke belaster på samme måde, f.eks. arbejde, der er mere dynamisk”.

- Så hvem vil stå på stige, og hvem vil rende efter wienerbasser ?, spørger mester.

Se Arbejdstilsynets vejledning (B.3.1.1-3) om krav til brug af transportable stiger her

Artiklen er en del af temaet HØRT I SKURVOGNEN.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11